Letní dovolená se blíží: kam vyrazit tento rok? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Letní dovolená se blíží: kam vyrazit tento rok?

 (Pixabay.com)

Léto se kvapem blíží a nastává pravý okamžik na výběr té nejlepší dovolené. Po dlouhé pandemii si spousta cestovatelů touží spravit chuť a vyrazit k moři. Nenechte si všechny dobré zájezdy vykoupit a zamluvte si svoji vysněnou dovolenou už teď.

Kde hledat inspiraci?

Inspirace je všude kolem vás. Stačí se zeptat svých přátel a známých, kde strávili loňské léto. Díky doporučení od známého získáte zároveň ucelenou recenzi na daný region a ubytování. Některé recenze na internetu nejsou vypovídající a osobní zkušenost vašich přátel vám může pomoci.

Otevřete si katalog cestovní kanceláře ať už tištěný nebo internetový. Prohlédněte si obrázky jednotlivých destinací a přečtěte si něco blíže o daném městě. Až si vyberete vhodnou lokalitu, tak se poohlédněte po ideálním hotelu.

Pročítejte hodnocení a dívejte se na reálné fotografie od hotelových hostů. Majitel ubytování samozřejmě vždy vybere ty nejlepší, ale dle dostupných informací jste schopni vytvořit poměrně reálnou představu, co vás na místě čeká.

Dovolená v zemi faraonů

Dovolená v Egyptě je možná po celý rok. V zimní sezóně využijte čas na zájezdy za památkami a koupejte se vyhřívaných bazénech. Pro středoevropana je ideální pro návštěvu duben až červen a září až říjen, kdy jsou teploty ještě snesitelné. V létě vystoupá rtuť teploměru až ke 40 stupňům a zejména malým dětem může dělat horko velmi špatně.

Egypt je proslulý svými rozlehlými resorty se soukromými plážemi, kde najdete vše, co k dovolené potřebujete. Bohaté animační programy, all inclusive strava a neomezená konzumace alkoholu dělá z Egypta ideální místo pro strávení klidné dovolené.

Ale ani dobrodruzi zde nepřijdou zkrátka. Oblast Marsa Alam je vyhlášena svými podmínkami pro potápění a korálový útes najdete prakticky po celém pobřeží. Nebo vyrazte s průvodcem na projížďku na velbloudech či čtyřkolkách pouští. Je jen na vás, jakou dovolenou chcete zažít. 

Nádech východní kultury

Nejlepší měsíce pro návštěvu Turecka jsou od června do září. Květen a říjen je spíše pro milovníky nižších teplot a cestování. Jaro a podzim vybízí k poznávacím zájezdům ve vnitrozemí, ale s koupáním v moři příliš nepočítejte. Některé hotely však nabízejí vyhřívané bazény.

Klima v Turecku je rozmanité a přímořské oblasti spadají do subtropického pásma. Pobřeží Středozemního a Egejského moře nabízí horké léto s mnoha možnostmi ke koupání. Turecká riviéra, Alanya, Bodrum, Antalya nebo Kemer jsou vyhlášená letoviska, kde najdete špičkové služby.

Dovolenou v Turecku můžete prožít přesně podle svých představ. Země je vyhlášena luxusními resorty, kde najdete všechno na jednom místě. Vybrat si však můžete i menší rodinné penziony nebo apartmány a stravovat se po své vlastní ose. Poznávejte, koupejte se a užívejte si tuto jedinečnou zemi na pomezí Evropy a Asie.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.