Problémy po krachu Bohemia Energy nekončí: Odstřižení hrozí ještě 4500 zákazníků! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Problémy po krachu Bohemia Energy nekončí: Odstřižení hrozí ještě 4500 zákazníků!

Po Bohemia Energy končí s dodávkami další firma. Nezávislá energie opouští trh
Po Bohemia Energy končí s dodávkami další firma. Nezávislá energie opouští trh (Blesk:Foto : Czech News Center / Rusinova Maria, Blesk:MARTIN PŘIBYL)

Měli jste jako dodavatele energií společnosti Bohemia Energy nebo Kolibřík? Pak dejte velký pozor! Jestli jste po jejich krachu neřešili přesun k někomu jinému, hrozí vám odstřižení!

Firmy zkrachovaly loni v říjnu. Jejich klienti se tak dostali k dodavateli poslední instance (DPI). Tam mohou energie odebírat po dobu půl roku, dokud si nenajdou někoho nového. Po uplynutí této doby se pak dopustí neoprávněného odběru, a tudíž mohou zůstat bez energií. Podle informací společnosti ČEZ, která je jedním z DPI, se toto týká ještě 4500 odběratelů. „Tito lidé ještě nereagovali na naše opakované výzvy. Proto ještě jednou napínáme veškeré síly k tomu, abychom je přesvědčili k přechodu na standardní smlouvu,“ říká generální ředitel ČEZ prodej Tomáš Kadlec. ČEZ kvůli tomu spolupracuje i s ministerstvem práce a sociálních věcí a s Úřadem práce ČR. „Naším společným cílem je těmto lidem pomoci a zabránit tak tomu, aby jim byla přerušena dodávka,“ vysvětluje Kadlec.

Zbývají tři týdny

Klienti Bohemia Energy mají čas do 14. dubna, o pět dní více mají klienti Kolibřík Energie. Novou smlouvu lze uzavřít přímo na pobočce nebo telefonní lince dodavatele poslední instance, u kterého jsou odběratelé evidováni. „Operátoři zákazníka celým procesem provedou,“ říká mluvčí ČEZ Alice Horáková a upozorňuje, že zbývají poslední tři týdny.

Platíme dost i za palivo

Kromě toho si Češi připlácí i za palivo. Pohonné hmoty v Česku totiž od pondělí opět zdražily o desítky haléřů. V mezidenním srovnání od středy do čtvrtka se ceny za litr benzinu Natural 95 zvýšily o 12 haléřů na 44,30 koruny, litr nafty o 29 haléřů na 46,50 Kč. Od pondělí do čtvrtka zdražil benzin o 28 haléřů, nafta o 42 haléřů.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.