Ruští kosmonauti na ISS v barvách Ukrajiny | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Ruští kosmonauti na ISS v barvách Ukrajiny

Ruští kosmonauti  ve žlutomodrém na ISS a vidí to  celý svět.
Ruští kosmonauti ve žlutomodrém na ISS a vidí to celý svět. (reuters)

Provokace, šprým na adresu Putina, nebo prostě jen náhoda? Každý ať si interpretaci vybere sám. Každopádně trojice ruských kosmonautů dorazila v pátek na Mezinárodní vesmírnou stanici (ISS) ve žlutomodrých kombinézách.

Pokud byly ukrajinské barvy nedopatřením, pak je to fatální přešlap ruských propagandistů. Pokud ne, tak palec nahoru. Podle BBC se jejich outfit jevil jako vyjádření odporu proti napadení Ukrajiny. Samotní aktéři to ale nepotvrdili. Prý potřebovali využít nahromaděné zásoby... Oleg Artěmjev, Denis Matvejev a Sergej Korsakov přitom ještě před startem na Zemi měli modré mundúry, při vstupu na palubu lodi už byli žlutomodří. „Mohli jsme si vybrat barvu. Ale nějak se nám nahromadilo hodně žlutého materiálu, takže jsme ho potřebovali použít,“ řekl Artěmjev, když se ho zeptali na barvu kombinéz. Takže věřte, čemu chcete...

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.