Vojáci začali rabovat! Rusům docházejí zásoby | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Vojáci začali rabovat! Rusům docházejí zásoby

 Ruští vojáci »nakupují za pět prstů«.
Ruští vojáci »nakupují za pět prstů«. (Foto Reprofoto YouTube)

Ruské invazní armádě docházejí potraviny, palivo i munice. První dvě položky si vojáci začali opatřovat v ukrajinských obchodech a u čerpacích stanic. A jak se uchvatitelům nedaří postupovat, budou zřejmě na rabování více a více závislí.

„Ruská armáda má zásoby potravin a munice už jen na tři dny,“ píše se ve zprávě ukrajinského generálního štábu. Potvrzuje to na Twitteru zveřejněné video z Rusy obsazeného Chersonu, kde okupanti nedostatky zásob řeší v místních obchodech. Bez placení (i když o rubly by asi majitel dvakrát nestál).

Dva hlídkují, třetí nese něco k pití.

„Seskočili z obrněného vozu a v obchodě si nabrali vše, co chtěli,“ napsal uživatel Twitteru, který video z bezpečnostní kamery zveřejnil. Patrony ovšem v obchodě neseženou, a to by se jim tak hodily. „Ruské rakety buď nezasáhnou cíl, anebo nevybuchnou,“ tvrdí zpráva amerického Pentagonu. Vedle nespolehlivosti raket se začíná projevovat i nedostatek ostatní munice, tvrdí pak shodně Kyjev i Washington.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.