Dívka živořila s hlavou nakloněnou o 90 stupňů: Narovnala poprvé krk! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 5. května 2024

Svátek slaví Klaudie, zítra Radoslav

Dívka živořila s hlavou nakloněnou o 90 stupňů: Narovnala poprvé krk!

Operace byla zpožděna kvůli pandemii koronaviru, ale dopadla skvěle.
Operace byla zpožděna kvůli pandemii koronaviru, ale dopadla skvěle. (Foto Instagram)

Pákistánská dívka si prožila peklo, které si nikdo z nás nedokáže představit. 13 let žila s hlavou nakloněnou o 90 stupňů. Až teď se konečně podařilo vybrat v přepočtu 800 tisíc korun na operaci, která jí pomohla vrátit se do normálního života.

Afsheen Gulová se narodila zdravá, ale když byla ještě osmiměsíční batole, náhodně uklouzla na dětském hřišti a její pád vedl k bizarnímu zranění. Hlavička se jí na krku vyvrátila tak, že byla směrem k tělu nakloněná o 90 stupňů. Trpěla ukrutnými bolestmi. Rodiče předpokládali, že se její stav sám od sebe zlepší. Ale hrozivé zranění přetrvávalo, protože rodina neměla peníze na řádnou lékařskou péči. Bezvýsledně zkusili také různé lidové léčitele.

Operace byla zpožděna kvůli pandemii koronaviru, ale dopadla skvěle.

Pak se ale její smutný příběh dostal do novin, což vedlo k založení internetové stránky GoFundMe, kam začali lidé posílat peníze na její operaci. Když bylo na účtu 800 000 Kč, operace se mohla ujmout nemocnice Apollo v indickém Novém Dillí. Zákrok byl tak rizikový, že lékařský tým dával Afsheen jen 50procentní šanci na přežití.

„Spojil se se mnou její bratr Yaqoob poté, co viděl dokument, kde jsem úspěšně operoval chlapce s podobným zraněním. Byl jsem si jistý, že mohu zlepšit kvalitu jejího života, ale musel jsem operovat hned. Kdybychom čekali déle, její šance by byly mizivé,“ uvedl dr. Rajagopalan Krishnan, který minulý týden operaci provedl. A úspěšně! Afsheen musí mít hlavu pořád podepřenou speciální kolébkou, ale poprvé po 13 letech dokáže narovnat krk. „Děkuji vám, doktore, že jste mi dal nový život,“ uvedla dívka.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.