Požár bytu na Zlínsku způsobila závada mobilu v nabíječce! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 3. května 2024

Svátek slaví Alexej, zítra Květoslav

Požár bytu na Zlínsku způsobila závada mobilu v nabíječce!

Z útulného pokoje zbylo spáleniště.
Z útulného pokoje zbylo spáleniště. (Foto HZS Zlínského kraje)

Spáleniště místo domova našla mladá maminka se dvěma dětmi po návratu z procházky. Požár v bytě v obci Březůvky na Zlínsku vzplál při nabíjení mobilního telefonu.

Žena dala mobil na nabíječku a nechala ho ležet na pohovce. Pak odešla s dětmi ven. Když se vrátila, šlehaly už v bytě plameny. Hned volala hasiče. „Pohovka hořela a byt byl silně zakouřený,“ uvedl mluvčí hasičů Zlínského kraje Roman Žemlička. Při vší smůle měli lidé žijící v třípatrovém domě štěstí. „Ke zranění osob nedošlo. Evakuace obyvatel sousedních bytů nebyla nutná,“ dodal Žemlička. Hasiči objekt odvětrali s pomocí přetlakového ventilátoru. Předběžnou škodu vyšetřovatelé odhadli na 700 tisíc korun. Příčinou požáru podle nich byla technická závada na mobilním telefonu při nabíjení.

Odpojit, pak hasit

Požár způsobený technickou závadou elektrického spotřebiče může podle okolností vypuknout během několika minut ale i vteřin. Při jakémkoliv nabíjení má být proto vše pod dozorem. Pokud ke vznícení dojde, je třeba v první řadě spotřebič odpojit od elektriky, buď ho vytáhnout ze zásuvky nebo odpojit jistič, a pak začít hasit.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.