Očkování se u Ukrajinců nekontroluje: Ministerstvo je nechce stresovat | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Očkování se u Ukrajinců nekontroluje: Ministerstvo je nechce stresovat

Povinné očkování u ukrajinských dětí se zatím jen doporučuje.
Povinné očkování u ukrajinských dětí se zatím jen doporučuje. (Foto ara)

Hranice do Česka překračují i Ukrajinci, kteří nemají doklad o povinných vakcinacích. Těm se nyní doporučuje, aby se přeočkovali.

„U příchozích lidí z Ukrajiny nekontrolujeme očkování, neboť jim to nechceme ještě více ztěžovat. Už tak jsou dost vystresovaní,“ vysvětlil pro Aha! mluvčí ministerstva zdravotnictví Ondřej Jakob. Podle něj rezort nyní řeší, jak to bude s dětmi, které mají nastoupit do školky a nemohou doložit potvrzení o očkování, která jsou v Česku povinná. Česká vakcinologická společnost jim doporučuje, aby se nechaly přeočkovat kombinovanými vakcínami i proti tuberkulóze. Doporučení se vztahuje i na dospělé.

Covid je dobrovolný

K dispozici je pro uprchlíky i vakcína proti covidu. „Očkovacích látek máme dostatek. Stejně jako pro české občany je vakcína dobrovolná. A protože už v Česku není nutné se prokazovat potvrzením o očkování, nekontroluje se ani u lidí z Ukrajiny,“ řekl Jakob.

Přečtěte si
tryskomys
10. 3. 2022 • 04:55

To už přehánějí,noste roušky v MHD,chodte na jedno,druhé,třetí očkování jako o.v.c.e,UK sem dotáhnou mnohem horší nemoce,vláda dělá vše,aby naštvala domácí obyvatele.

-bello-
9. 3. 2022 • 22:51

Státní zdravotní ústav musí šílet!
--------------------------------------------
Klidně bych Ukrajince stresovala očkováním, protože musí vláda chránit své občany!
Tohle je fakt šílený!
Zkontrolujte si všichni očkování u praktika a mazejte se přeočkovat a své děti taky. Zkuste si TBC a vezměte v úvahu, že byste byli klidně na půl roku v léčebně, jak v kriminále a vemte si s kým !
Nezdá se MZ , že naopak teď stresuje české občany?

malavelka
9. 3. 2022 • 11:19

Všichni jsme pandemií stresovaní a měli bychom se připravit na další vlnu. Projevuje se také post Covid syndrom, který se moc neřeší, ale lidi mají zdravotní potíže.

lukim
9. 3. 2022 • 05:51

Rozhodnutí hodné MZ!

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.