Šedesátník vydělával na covidu: Očkoval se 90x! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 3. května 2024

Svátek slaví Alexej, zítra Květoslav

Šedesátník vydělával na covidu: Očkoval se 90x!

ilustrační foto
ilustrační foto (Reuters)

Zatkli ho přímo v očkovací místnosti! Němec (60) si nechal píchnout vakcínu proti covidu hned 90krát, pak padělal a prodával potvrzení se skutečnými čísly šarží vakcín lidem, kteří očkování odmítali.

Výtečník pochází z východoněmeckého Magdeburgu a jeho jméno nebylo zveřejněno v souladu s německými pravidly na ochranu soukromí. Očkovací centra po celém Sasku objížděl po dobu několika měsíců, dokud ho kriminální policie nedopadla. Lapen byl přímo v očkovacím centru v Eilenburgu, když si zdravotníci všimli, že si pro injekci přišel druhý den po sobě.

Nikdo, včetně lékařů, nechápe, že takové množství vakcín od různých výrobců se výrazně nepodepsalo na mužově zdraví. Policie mu zabavila několik ještě nevyplněných očkovacích průkazů. Muže zatím vyšetřuje na svobodě. Německá policie provedla v posledních měsících desítky razií v souvislosti s paděláním očkovacích pasů. Mnozí tamní popírači se totiž odmítají očkovat, ale zároveň potřebovali potvrzení o prodělaní vakcinace, aby směli do obchodů, restaurací, divadel, kin nebo bazénů.

ČEKAJÍ NÁRŮST ČÍSEL

Pandemie je nyní v Německu na ústupu, incidence se z nějakých 1724 případů na 100 000 obyvatel snížila během posledního týdne na 1458 případů. Odborníci ale očekávají, že se nákaza naplno vrátí zásluhou setkávání se a cestování lidí během nadcházejících 90 očkování asi nebylo nic příjemného. Ilustrační foto Reuters jících velikonočních prázdnin.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.