Superschopnosti GOOGLE: Víte, o nich? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Superschopnosti GOOGLE: Víte, o nich?

Co všechno jde vyhledat přes google?
Co všechno jde vyhledat přes google? (Blesk:Josef Slabý)

Mobilní telefon s internetem má v kapse dnes kdekdo. Tuto šikovnou věcičku přitom můžete proměnit v celou řadu užitečných nástrojů. A to dokonce i bez toho, abyste museli instalovat nové aplikace. Na tohle všechno vám stačí v prohlížeči vygůglit* magickou formulku. A většina z nich funguje i na počítači. Co jde vyhledat ve vyhledávači Google?

Převod měn Formule: »100 CZK na USD«, případně »100 korun na americký dolar«

Jste na dovolené a nevíte, jestli se vás nesnaží při převodu měn natáhnout? Pokud vám pro orientaci stačí kurz společnosti Morningstar (u kryptoměn Coinbase), pište rovnou do vyhledávače. Jen je lepší pamatovat si mezinárodní zkratky měn.

Převod jednotek Formule: »převod jednotek«, »30 oz to kg«

Nevíte, kolik kilogramů je 30 uncí? Stačí, když vyhledáte převodník jednotek, nebo můžete rovnou začít psát co na na co chcete převést. Jen pozor, musíte psát mezinarodní zkratky veličin a mezi nimi použít slovíčko »to«, tedy anglicky »na«.

Kalkulačka Formule: »=2*5+(3,5-1)«

Nemáte po ruce kalkulačku a nechce se vám ji lovit v útrobách mobilu? Začněte znaménkem = a do vyhledávače napište vzoreček, který chcete spočítat.

Kostka Formule: »hod kostkou« nebo »roll dice«¨

Potřebovali byste si hodit kostkou, ale nemáte ji po ruce? V mobilu jich máte hned několik druhů, včetně takových libůstek, jako je čtyřstěnná nebo dvanáctistěnná. Podobně funguje i mince, kterou vyvoláte, když zadáte »hod mincí« nebo »flip a coin«.

Vodováha Formule: »vodováha« nebo »bubble level«

Rovný dům byste s její pomocí asi nepostavili, ale v nouzi se taková jednoduchá vodováha v kapse může hodit. Měří horizontálně, vertikálně i naplocho.

Stopky Formule: »časovač«, »timer«

Časovač a stopky má v sobě každý mobil. Jenže někdy se může hodit pustit stejnou funkci ve vyhledávači. A funguje to i přes počítač.

Ladička Formule: »google tuner«

Plánujete preludovat na chatě na kytaru a zapomněli jste si ladičku? Nezoufejte, máte ji v mobilu. Snímá zvuk na mikrofon a barevnou škálou ukazuje, jak daleko jste od čistého tónu.

Metronom Formule: »metronom«

Ať už chcete hrát na nástroj přesně jako stroj, nebo pravidelným zvukem vyhnat hlodavce ze spíže, metronom v mobilu vám to usnadní. Nastavit jej můžete od 40 do 280 BPM, tedy úderů za minutu.

Kolo štěstí Formule: »google spinner«

Potřebujete vylosovat jednu z 2 až 20 možností? Na kole štěstí si můžete nastavit kolik políček chcete a roztočíte ho pohybem prstu nebo stisknutím tlačítka.

Hry Formule: »google snake«, »google pac-man«

Potřebujete se jen na chvilku pobavit a nechcete si do telefonu či počítače instalovat žádné hry? Několik oblíbených her najdete i v samotném prohlížeči. Třeba klasické hry Had nebo Pac-Man.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.