Kryptoměny lze spořit i s úrokem 8,6 % p. a. | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pondělí 29. dubna 2024

Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav

Kryptoměny lze spořit i s úrokem 8,6 % p. a.

 (Depositphotos)

Kryptoměny se začínají rozmáhat, uložit do nich peníze není vůbec špatný nápad. Jejich ceny totiž vcelku stabilně vzrůstají – tedy aspoň z dlouhodobého hlediska. Investicí do kryptoměn se můžete dostat na velmi zajímavé výnosy.

Za rozvoj kryptoměn jsou zodpovědní i Češi. Vždyť třeba první hardwarová peněženka na světě s názvem Trezor vznikla v Česku. Kupodivu to bylo už v roce 2014. Ano, na kryptoměny už dnes nemusíme pohlížet jako na něco nového a nevyzkoušeného. Můžeme jim věřit.

Banky fungující v kryptoměnách

Rozmáhat se začínají banky, které fungují v kryptoměnách, respektive něco jako banky. Příkladem je Nexo.io. Nexo je kryptoměnový úrokový účet s ročním procentuálním výnosem mezi 6 a 12 %. Stejně tak vám ale umožňuje vzít si úvěr krytý vaším krypto portfoliem. Je jedno, na co peníze použijete, půjčit si přitom lze až 2 000 000 USD.

Spořicí účet v kryptoměnách

Za zmínku stojí také BlockFi, burza pro obchodování s kryptoměnami, jež má velmi zajímavý spořicí účet se zhodnocením až 8,6 %. Sami si zvolíte kryptoměnu, v níž vám jsou vypláceny výnosy z úroků, můžete portfolio diverzifikovat mezi jednotlivými typy.

BlockFi nabízí také bitcoinové odměny na kreditní kartu Visa. Podobně, jako funguje cashback u kreditních karet, získáváte prostřednictvím BlockFi Visa odměnu v bitcoinech. Za každý nákup dostanete 1,5 % zpět.

Nikdy není pozdě začít

Kdo nemá s kryptoměnami ještě žádné zkušenosti, ten má nejvyšší čas se o nich něco dozvědět. Pro nové uživatele mají platformy častokrát připravenou řadu výhod, třeba BlockFi dává novým klientům při vkladu aspoň 100 dolarů bitcoiny v hodnotě 10 USD zdarma.

Na druhou stranu je třeba počítat s tím, že pokud své peníze svěřujete společnostem jako BlockFi, musíte být připraveni nést případné riziko. Peníze v bance jsou pojištěné, u BlockFi samozřejmě nikoliv. Na druhou stranu se pro ochranu prostředků snaží dělat maximum – většina z nich je uložena v tzv. cold storage (bezpečném offline úložišti).

V investování platí pravidlo diverzifikace, v rámci ní se určitě vyplatí vložit část svých úspor právě do kryptoměn.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.