Inflace se utrhla ze řetězu! Podle ČNB bude ještě hůř | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Inflace se utrhla ze řetězu! Podle ČNB bude ještě hůř

Drahá doprava táhla inflaci nahoru.
Drahá doprava táhla inflaci nahoru. (Foto Aha! – Z. Schnapka)

Prosincová inflace dosáhla 6,6 procent, tedy ještě více, než se očekávalo. Podle centrálních bankéřů ale zdražování bude pokračovat ještě rychlejším tempem?

Že je v Česku draho?

Takový růst spotřebitelských cen, který nastal v prosinci, zaznamenalo Česko naposledy v roce 2008. Podle Českého statistického úřadu vývoj nejvíce ovlivnily ceny v dopravě a bydlení. A drahota zdaleka nekončí. Česká národní banka očekává, že inflace může tento měsíc dosáhnout až 9 procent. Nedá se ale prý úplně vyloučit, že počátkem letošního roku bude inflace po několik měsíců dosahovat i dvouciferných hodnot, tedy více než deset procent.

Přečtěte si
Josef124
27. 10. 2022 • 10:51

Jak se říká, dobře už bylo. Teď je na každém z nás, jak se se situací popasujeme. Já nejsem zvyklá si stěžovat a čekat na pomoc. Člověk si musí pomoct sám, takže jsem začala hledat možnosti přivýdělku a docela mě zaujala burza a s tím spojené demo účty. Našla jsem je na http­s://en­tuzi­o.cz­/nej­lepsi-demo-ucty/ a snažím se proniknout do jejich problematiky. Netočí se v nich malé peníze, tak než si nějaký účet založím, tak chci vědět všechny detaily.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.