České benzinky plení Němci! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

České benzinky plení Němci!

Ceny pohonných hmot v posledních dnech kvůli zdražování ropy rostou v řadě evropských zemích, v některých z nich ale stále zůstává benzin i nafta levnější než v Česku. Levněji lze s výjimkou Německa natankovat ve všech sousedních zemích ale také například v Maďarsku či Švýcarsku.
Ceny pohonných hmot v posledních dnech kvůli zdražování ropy rostou v řadě evropských zemích, v některých z nich ale stále zůstává benzin i nafta levnější než v Česku. Levněji lze s výjimkou Německa natankovat ve všech sousedních zemích ale také například v Maďarsku či Švýcarsku. (E15)

Zdražování pokračuje, a to nejenom u nás. Ceny potravin, elektřiny, plynu, stavebnin i pohonných hmot dál rostou i v sousedním Německu. Tam se inflace přehloupla poprvé od prosince 1993 nad hranici 4 %. A tak se obyvatelé snaží ušetřit, kde se dá. Pro benzin neváhají jet až do Česka!

Například čerpací stanice firmy Tank ONO v Chlumci mezi Ústím nad Labem a Teplicemi, která je vzdálená jen 15 minut jízdy od hranic, teď doslova praská ve š v e c h , p ř e d tankovacími stojany vznikají až hodinové fronty!

Vysvětlení je ale prosté. Zatímco v Drážďanech, které jsou prvním větším městem od našich hranic, stojí litr benzinu zhruba 1,779 eura (45,5 Kč), v Česku to je »jen« 34 korun, tedy 1,34 eura. Na celé nádrži tak mohou návštěvníci z pohraničí ušetřit až 30 eur, což odpovídá skoro osmi stům korun! A to už se vyplatí...

V Bavorsku se tankuje nepatrně levněji, přesto i odtud podnikají Němci nájezdy na levné čerpačky v pohraničních oblastech jižních a západních Čech. „Tankovali jsme za devadesát eur a ještě naplnili dvacetilitrový kanystr!“ cituje největší německý deník Bild jednoho z víkendových nájezdníků Maximiliana Menzela (23). „Už dva měsíce jsem v Německu netankoval. Je to prostě příliš drahé,“ doplnil jej krajan Tino Scholze (25). „O víkendech u nás tankuje tak devadesát procent Němců, ve všední dny je to tak půl na půl,“ řekl Aha! majitel sítě čerpacích stanic Tank ONO Petr Ondra. „Celkově nyní vytočíme zhruba o 40 procent pohonných hmot více než dříve,“ dodal.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.