Novorozeně v kontejneru: Vykřičelo si život | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Novorozeně v kontejneru: Vykřičelo si život

Šokující nález v Pardubicích: V kontejneru bylo těžce podchlazené miminko, policie vypátrala jeho matku
Šokující nález v Pardubicích: V kontejneru bylo těžce podchlazené miminko, policie vypátrala jeho matku (Reprofoto CNN Prima News)

Miminko odhozené v Pardubicích do kontejneru je v péči lékařů tamní nemocnice. Jako podezřelou zadrželi kriminalisté jeho matku.

Silně podchlazené novorozeně našel v sobotu nad ránem muž, když vynášel odpadky. Bylo v kritickém stavu, přesto plakalo tak, že ho nemohl minout. A právě křikem si zachránilo život. „Děťátko je mimo ohrožení života,“ uvedla Pardubická nemocnice. Matku zadržela policie. Dosud obviněna nebyla, mohla by ale být stíhána z několika trestných činů včetně pokusu o vraždu. „Kriminalisté teď například zjišťují, zda se na čin připravovala, nebo jednala v rozrušení z porodu. Zajímá je také, jestli těhotenství tajila a jaká je její sociální situace. Vyslechnou její nejbližší,“ vysvětlil Aha! detektiv vyšetřující závažné delikty.

Přečtěte si
adinaha
10. 1. 2022 • 12:13

Přeji miminku hodně štěstí do života, ať najde milující rodinu. Takové štěstí na záchranu (i když jinde píší, že jej zachránila dvojice bezdomovců) nemělo o Vánocích miminko v Neratovicích. Nikde se již nepíše jak a proč zemřelo, doufám, že se případ nezamete po koberec viník bude potrestán.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.