Dávejte si netradiční novoroční předsevzetí | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Dávejte si netradiční novoroční předsevzetí

Nevažte se, odvažte se
Nevažte se, odvažte se (istock.com)

Přestože řadu párů nudí v posteli stereotypy, odmítají s tím cokoli udělat. K začátku roku ale přece patří předsevzetí! Tak co takhle využít tohoto období k okořenění milostných hrátek? Renomovaná vztahová expertka Tracey Coxová (60) radí, jaké si dát úkoly, abyste v sobě zase zažehli vášeň...

Zejména, když všechno podražilo, je třeba sem tam uspořit korunu, tak proč se neuchýlit k »zábavě chudých«, jak se říká… Teď je ideální příležitost, možná i nutnost! A co se týče novoročních předsevzetí? Často souvisejí se zdravím, hubnutím nebo pracovním životem – o sexu ani slovo! Není to škoda? Milostná dovádění jsou alfou i omegou každého dobře fungujícího vztahu. A kromě toho jsou velmi důležité také pro naši psychickou pohodu. „Mluví se o tom málo, ale i mezi páry, které jsou spolu jinak šťastné, vášeň často vyprchá,“ přikyvuje vztahová koučka Tracey Coxová. „Většina z nich nad tím pak jen mávne rukou, že jde o něco, co se prostě po tolika letech děje. Není to pravda!“ Podle Coxové je třeba se sexem zacházet jako s jídlem – dobře jej kořenit, a pak si ho plnými doušky vychutnávat. Jedině tak neovládnou váš partnerský život stereotypy, a navíc uděláte i něco pro sebe – budete se cítit žádaní.

1. Do ložnice vstup zakázán! Jasně, je to pohodlné, ale rozhodně to není cool. Pokud je jediným místem, kde provozujete milostné hrátky, ložnice, máte zřejmě problém. „Buďte kreativní! Rozdejte si to na pohovce během sledování Netflixu, dejte si společnou koupel jako předehru,“ nabádá Tracey. „Vyvýšená místa jsou ideální pro zkoušení nových poloh, tak se nebojte ani sexu v kuchyni.“

2. Pokaždé změňte jednu věc Jste zvyklí dělat to nazí? Tak si na sobě příště nechte aspoň jeden kousek oblečení. Zahajujete sexem svůj den? Nechte si ho navečer. I takové drobné změny dokážou podle Coxové divy. „Cílem je přestat upadat do klasických stereotypů, kdy pokaždé, když máte sex, děláte to samé,“ dodává.

3. Zamilujte si své tělo Tohle prokázalo už několik vědeckých studií: Pokud nejste spokojeni sami se sebou, sex většinou stojí za starou belu. „Dává to smysl. Jestliže si jste odporní, jak by se vám mohlo líbit, když se někdo dotýká vašeho těla?“ vysvětluje koučka. „Zkuste se přijmout takoví, jací jste. Vždyť kdyby se vašemu partnerovi nelíbil váš zadeček, těžko by vás po něm tak často plácal. Věřte sami sobě a uvidíte, že si sex budete víc užívat a pravděpodobně se i zvýší frekvence vašeho orgasmu.“

4. Sex delší nebo častější U milostných hrátek asi není dobré sestavovat týdenní rozvrh. Můžete si ale stanovit cíle, kterých se společně budete snažit dosáhnout. Co takhle dopřát si sex častěji? Nebo jste s četností spokojeni a spíše byste uvítali, kdyby »to« netrvalo jen 15 minut? Sdělte to svému protějšku a zapracujte na tom!

5. Odvaha mluvit Pro řadu párů je konverzace o sexu stále tabu. Sdělit si své pocity, říct, co se nám líbí nebo ne je ale klíčem k úspěchu. „Jaká poloha tě nejvíc baví? Mám být jemnější? Nestyďte se takové otázky pokládat, bude to jedině ku prospěchu,“ radí Tracey a přidává tip pro stydlivější povahy. „Pokud byste rádi vyzkoušeli něco nového, ale bojíte se to říct napřímo, můžete začít: Dneska v noci jsem měl/a takový sen…“

6. Častější a lepší orgasmus Máte-li problémy s vyvrcholením, zaměřte se na to, co se s vaším tělem obvykle při orgasmu děje, a napodobte to – dýchejte rychleji, napínejte svaly, sténejte. Mozek tak dostane signál, že se vaše chvilka blíží, a vy jí pravděpodobně dosáhnete snadněji. „Pokud chcete zažít více orgasmů během jednoho aktu, změňte styl stimulace. Orální styk vyměňte za pohlavní nebo obráceně,“ nabádá odbornice.

7. Splňte úkol z následujícího seznamu Nebuďte úzkoprsí! Dejte si za cíl splnit alespoň jeden z úkolů, který pro vás Tracey Coxová připravila: • Navzájem se při sexu svazujte. • Zakomponujte do svých hrátek led. • Kupte si nové sexuální hračky. • Natočte společně vzrušující video nebo nafoťte nahé snímky. • Mějte sex na rušném (nebo veřejném – verze pro pokročilé) místě. • Dívejte se společně na porno.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.