Ústečtí muži zákona mají další vozy: Strážníci jezdí v sanitkách! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Ústečtí muži zákona mají další vozy: Strážníci jezdí v sanitkách!

Vysloužilé sanitky budou v Ústí převážet opilce, narkomany a bezdomovce.
Vysloužilé sanitky budou v Ústí převážet opilce, narkomany a bezdomovce. (Foto Aha – Michal Israel Volf)

Kam s nimi? Nerudovskou otázku si položilo město Ústí nad Labem spolu s krajskou záchrankou. Přemýšleli, jak naloží se starými, vysloužilými sanitkami. Nakonec rozhodli: dvě auta využije městská policie.

Pro záchranu pacientů už se nehodily, v rukou ústeckých strážníků ale udělají ještě spoustu práce.„Vyřazené sanitní vozy koupilo město Ústí nad Labem od Zdravotní záchranné služby Ústeckého kraje. Vyšly v součtu na 106 tisíc korun,“ uvedla mluvčí ústeckého magistrátu Romana Macová. Za takovou cenu získala městská policie prostředek k převozu problematických delikventů. „Jako jsou opilci, narkomani, lidé bez domova a další, kteří by vzhledem ke svému stavu mohli znečistit běžné vozy městské policie,“ přiblížil strážník Lubomír Demeter.

Povezou opilce

Žluté sanitky stačilo zbavit původních nápisů Ambulance a nahradit je označením Městská policie. Vnitřní vybavení také zmizelo a zůstala tu jen nosítka a několik poliček. „Potřebný zdravotnický materiál doplníme sami. Nyní čekáme, až strážníci absolvují kurzy první pomoci zaměřené na převoz lidí na záchytku nebo do jiného zařízení,“ sdělil zástupce velitele ústecké městské policie Jan Novotný. Do ostrého provozu pak vyjedou vozy z oddělení v ústeckých Předlicích a Neštěmicích.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.