PŘIJMEME HOSPODSKÉHO: Zn.: Vyrovnaného samotáře | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

PŘIJMEME HOSPODSKÉHO: Zn.: Vyrovnaného samotáře

Všude modro, v dálce pevnina. A oáza klidu uprostřed moře.
Všude modro, v dálce pevnina. A oáza klidu uprostřed moře. (Foto ara )

Hledá se provozní do útulné hospůdky s 200letou tradicí. Požadujeme především samostatnost a schopnost zvládat stresové situace. Loďka v osobním vlastnictví výhodou. Místo výkonu práce: opuštěný ostrov Piel v Irském moři, necelý kilometr od pevniny.

Kouzelná irská hospůdka Ship Inn zeje už pár týdnů prázdnotou. Předchozí majitelé ji kvůli lockdownu ponechali vlastnímu osudu. Radní z nedalekého města Barrow-In-Furnes se jí ale nehodlají vzdát. Hledají nového provozního, který by se ujal nejen výčepu, ale i správy celého 20hektarového ostrůvku. Má to ovšem víc než jeden háček: ostrov Piel je vybydlený a jediná cesta na něj vede buď po vodě, nebo během odlivu pěšky po bahnitém mořském podloží.

Tuleni jako bonus

Nový výčepní by neměl trpět depresemi. Na ostrově je totiž nevyzpytatelné počasí, a jakmile začne pršet, tak klidně týden nemusí přestat. Bezdětnost je v tomto případě výhodou! Je tu totiž tolik práce, že se hospodský na pevninu jen tak nedostane. Kromě klasické mzdy se uchazeč může těšit na benefity v podobě ohromujících západů slunce, možnosti pozorování tuleňů a mořských ptáků a nadpozemský klid. A taky se stane skutečným a jediným vládcem ostrova – no kdo to má?! Na závěr ale ještě malé upozornění: výběrové řízení má dvě kola. V tom druhém bude hostinský korunován králem Pielu, což obnáší slavnostní ceremoniál zakončený vyléváním věder vychlazeného piva na hlavu. Mít rád tento zlatý mok (a vlastnit pláštěnku) se tedy zcela jistě vyplatí…

Takový bude!

Na ostrůvku nenajdete nic jiného než hospodu, zříceninu hradu ze 14. století a pár polorozpadlých rybářských stavení. „Musíte mít na paměti, že si tu jen tak nemůžete skočit do Teska pro chleba,“ říká jediný místní obyvatel a turistický průvodce John Murphy (73), který má o podobě budoucího »provozáka« jasno. „Chce to zvláštní osobnost, klid v duši a hlavně oddanost práci.“ A taky trochu tolerance. V sezóně, která začíná v dubnu, sem totiž lidé jezdí především na mejdany. Takže o nějakém nočním klidu po 22. hodině nemůže být řeč…



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.