Stando, to snad nemyslíš vážně! Z »mašinfíry« Grosse je profesor | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Stando, to snad nemyslíš vážně! Z »mašinfíry« Grosse je profesor

Exministr Gross to dotáhl až na vysokoškolského kantora.
Exministr Gross to dotáhl až na vysokoškolského kantora.

PRAHA – Tak to je teda šok! Novopečený milionář a expremiér Stanislav Gross učí na vysoké škole. A co původem železničář Standa vlastně vyučuje?

Tak to je teda šok! Novopečený milionář a expremiér Stanislav Gross učí na vysoké škole. A co původem železničář Standa vlastně vyučuje? Na soukromé vysoké škole v Karlových Varech, která je označována jako prodejna diplomů a škola pro prominenty, přednáší budoucím policistům trestní právo. Učitel národů Jan Ámos Komenský se musí obracet v hrobě.

Nový »job« Standovi zřejmě dohodil advokát Eduard Bruna, u kterého pracuje jako právní koncipient. Bruna zastává na vysoké škole v Karlových Varech post prorektora a vedoucího katedry trestního práva. A právě zde Gross přednáší studentům trestní právo. Přitom Standa nebyl žádný vzorný student a způsob, jak se propracoval k diplomu doktora práv, byl víc než zarážející. Není tajemstvím, že jeho magisterská diplomová práce měla jen 34 stran, zatímco podle studijního řádu příslušné fakulty je minimum 45 stránek. Nad jeho pedagogickou kariérou kroutí hlavou i někteří právníci. „Je to první koncipient, o kterém vím, že učí právo na vysoké škole,“ řekl Právu advokát Jaroslav Ortman.

Na kolik si přednášením Gross přijde, se nám nepodařilo zjistit. Na stejné škole učí i ministr spravedlnosti Jiří Pospíšil (ODS), který přiznal výdělek šest tisíc korun měsíčně. Standa má ale už vystaráno. Před nedávnem totiž prodal akcie Moravia Energo a údajně si přišel až na sto milionů korun.

Škola podle Grosse

Z obyčejného »ajznboňáka« se Standa vyšvihl až na profesora na vysoké. Podivné fi nancování bytu, mnohamilionová směnka od uprchlého milionáře Radovanova Krejčíře nebo podezřelý nákup milionových akcií. To všechno má Gross za sebou a ˙může se o své bohaté zkušenosti z podezřelého podnikání podělit se studenty.

Kdo na škole také učí?

Josef Mečl
Před rokem 1989 byl tajemníkem západočeského výboru KSČ a děkanem předlistopadové právnické fakulty v Praze. Držitel komunistického vyznamenání Řád práce.

Jiří Pospíšil
Ministr spravedlnosti za ODS. Na škole přednáší za šest tisíc korun čistého, ale prý za hodně málo hodin.

25.11.2007

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.