Nebankovní půjčku mohou získat i tzv. rizikový žadatelé | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Nebankovní půjčku mohou získat i tzv. rizikový žadatelé

U nebankovní půjčky už dávno neplatí, že představuje pochybný úvěrový produkt se skrytými poplatky. Mnohdy je daleko výhodnější než ta bankovní.
U nebankovní půjčky už dávno neplatí, že představuje pochybný úvěrový produkt se skrytými poplatky. Mnohdy je daleko výhodnější než ta bankovní. (Lundea)

Mnoho lidí s žádostí o úvěr míří do banky. Jedná se totiž o instituce, které v nás probouzejí důvěru. Jenže ne vždy jsou banky k žadatelům tak přívětivé, jak by se na první pohled mohlo zdát. Po zpřísnění legislativy dochází před uzavřením úvěrové smlouvy k důkladné lustraci každého žadatele.

V případě, kdy bude vyhodnocen jako rizikový, odejde z banky s největší pravděpodobností s nepořízenou. I když je na trhu přebytek likvidity, banky musí bojovat o každého nového klienta. Už dávno tedy neplatí, že úvěr dostane každý, kdo o něj přijde požádat. Na scéně se ale objevují i nebankovní společnosti. O nich by se dalo směle říct, že jsou ke svým žadatelům přeci jenom o něco vstřícnější. Vstřícnost z jejich strany může být ale vykoupena vyšší úrokovou sazbou. Na přehled těch nejdůležitějších informací poukazuje portál Lundea, kde jsou porovnány všechny typy půjček.

Uzavření smlouvy z pohodlí domova

Hledáte rychlou půjčku, kterou je možné uzavřít i z pohodlí domova? Řada bank zatím tuto možnost bohužel nenabízí, u nebankovních společností je ale tento postup víceméně standardem. Online půjčku najdete u řady společností v nebankovním sektoru, ke schválení vám navíc bude stačit jenom několik minut vašeho času.

Nebankovní půjčka je ale benevolentní i co se rizikových žadatelů týče. Překážkou mnohdy není negativní záznam v registru dlužníků nebo třeba nízký příjem. Povětšinou se však bude jednat o půjčku se zástavou nemovitosti, aby mohl věřitel v případě nesplácení přejít k dražbě za pomoci exekučního příkazu. Nebankovní instituce to však nejsou jen rychlé spotřebitelské úvěry…

Pestrá nabídka úvěrových produktů

Krom nejrůznějších spotřebitelských úvěrů nabízí řada těchto společností i tzv. americké hypotéky. Tu nejvýhodnější můžete naleznout snadno za pomoci hypoteční kalkulačky Finanční Patron. Jedná se o dlouhodobý neúčelový úvěr, který patří zpravidla mezi jeden z nejvýhodnějších na trhu.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.