Pytlák poranil albína (35)! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Pytlák poranil albína (35)!

Veterináři museli zraněné sumčí dámě ošetřit rány, které jí způsobil pytlák.
Veterináři museli zraněné sumčí dámě ošetřit rány, které jí způsobil pytlák. (pro Aha! – Martin Průša)

KOŠÍN – O naprostou raritu – sumce albína – málem přišli v Košíně u Tábora. Pytlák zde chtěl zabít samičku sumce, která ve zdejším rybníce žije už více než 35 let.

O naprostou raritu – sumce albína – málem přišli v Košíně u Tábora. Pytlák zde chtěl zabít samičku sumce, která ve zdejším rybníce žije už více než 35 let.

Rybáři přišli na to, že je albínka zraněná, včera při pravidelném výlovu. „Zjistili jsme bohužel, že samička má několik tržných, docela vážných poranění. Musel to udělat nějaký šílenec, nějaký pytlák. Stačilo málo a už by nežila,“ řekl Aha! veterinář Ján Sedloň.

Spolu s kolegou musel sumčí dámě (35), která váží úctyhodných 46 kilo, rány ošetřit dezinfekcí a nasadit antibiotika. „Podchytili jsme to včas a naše albínka bude za pár dní v pořádku,“ říká lékař.

Zřejmě příští týden by se měla ona i její o dva roky mladší partner, kteří se stali strážci rybníka v Košíně, do jeho vod vrátit zpět.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.