Kypřete, sázejte, hnojte: 7 pro zahradu | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 10. května 2024

Svátek slaví Blažena, zítra Svatava

Kypřete, sázejte, hnojte: 7 pro zahradu

Ky p ř e t e, sázejte, hnojte, provzdušňujte, zkrátka z a z i m u j te ...
Ky p ř e t e, sázejte, hnojte, provzdušňujte, zkrátka z a z i m u j te ... (Foto scom)

Zima se už hlásí o slovo, ale otěže stále dřímá letošní nezvykle teplý podzim. Počasí tak vybízí k práci na zahradě a pobytu na čerstvém vzduchu. Poradíme, na co se v tomto období ještě zaměřit.

Okrasná zahrada

Zastřihněte květy chryzantém blízko u země, hlízy jiřin nechte oschnout a uložte do chladu a tmy na příští rok. Nezapomeňte také na ochranu bylinkových záhonů, skalky a cibulovin. Ideální je přikrýt je chvojím.

Ovocná zahrada

Ovocné keře a stromy si zaslouží před zimou ještě nakypřit půdu, důkladně pohnojit a naposledy zalít. Pokud se ke stromům může dostat lesní zvěř, nezapomeňte kmeny obalit pletivem proti okusu.

Mrazuvzdorné trvalky

Nejpřirozenější a také nejlevnější varianta je přikrýt je opadaným listím. Použít můžete také kompost, mulč, suchou slámu a samozřejmě větvičky chvojí.

Celoročně osázené nádoby

I potřebují péči, dokonce důkladnou, protože snadno promrznou. Pokud máte tu možnost, zapusťte je na zimu do půdy. Pokud to není možné, obalte květináč vhodnou izolací, např. bublinkovou fólií nebo tvrdým papírem.

Celý článek naleznete v tištěné podobě Nedělního AHA! (28. 11. 2021)

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.