Z milých dam se vyklubaly černé vdovy: Nejkrutější »babičky« světa | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Z milých dam se vyklubaly černé vdovy: Nejkrutější »babičky« světa

Za vraždy obě vyfasovaly doživotí
Za vraždy obě vyfasovaly doživotí (Foto Profimedia.cz, Getty Images, scom)

Hodně drsný příběh byl odhalen v novém dílu podcastu Dateline, který se zabývá kriminálními případy z minulosti. Poslední epizoda přinesla šokující kauzu dvou milých postarších dam, které ve skutečnosti byly brutálními vražedkyněmi!

Helen Golayová (narozena v Texasu roku 1931) a Olga Rutterschmidtová (narozena v Maďarsku roku 1933) se potkaly v roce 1997 v kalifornském Los Angeles, kde se zapojily do dobročinné činnosti presbyteriánského kostela, který pomáhal bezdomovcům. Nikdo tehdy netušil, že na první pohled milé a starostlivé dámy v letech vymyslely proradný plán. Bezdomovcům se na první pohled snažily pomáhat postavit se na vlastní nohy, ubytovaly je u sebe a poskytly jim i jídlo. „Všechno to byl ale jen trik. Ve skutečnosti na muže uzavřely životní pojistku a pak je zavraždily,“ vysvětlil moderátor podcastu Keith Morrison s tím, že černé vdovy, jak se těmto ženám přezdívá, takhle zaúřadovaly hned třikrát.

Jejich první obětí se dne 8. listopadu 1999 stal jistý Paul Vados, jenž byl podle policie přejet autem. Druhá oběť, bezdomovcec Fred Downie, zemřel ze stejné příčiny v listopadu 2000. Do třetice ale dámám lest nevyšla. 22. června 2005 sice zbavily života jistého Kennetha McDavida, ale soukromý vyšetřovatel Ed Webster odhalil, že na Kennethův život dámy chvíli předtím uzavřely přes 20 životních pojistek v hodnotě více než 5 milionů dolarů. Svoji domněnku sdělil policii, která spustila vyšetřování, v rámci něhož objevila bezdomovcovu krev na společném autě obou žen. Jejich činy jim v dubnu 2008 vynesly právem doživotní tresty bez možnosti propuštění...

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.