Co vás zaručeně zahřeje? Tipy pro zmrzlíky | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 9. května 2024

Svátek slaví Ctibor, zítra Blažena

Co vás zaručeně zahřeje? Tipy pro zmrzlíky

Na zimu můžete vyzrát
Na zimu můžete vyzrát (istock.com)

S tím, jak venku padá rtuť teploměru, začínáme mít doma čím dál tím větší potřebu se zachumlávat do teplých dek, natahovat vlněné ponožky od babiček a vychutnávat si horké kakao... Proto přinášíme pro ty největší »zmrzlíky« trochu jiné tipy, jak se doopravdy zahřát!

Pořiďte si nové povlečení

Pokud patříte mezi ty zmrzlíky, kteří mrznou hlavně v noci, tak pro vás máme řešení. Už jste slyšeli o mikroplyši? Jedná se o hebký a zároveň hřejivý materiál, který je tvořený hustými krátkými chloupky. Výhodou mikroplyšového povlečení je, že nestudí a opravdu rychle se zahřeje.

Rozpohybujte se

Možná vám to přijde jako nesmysl... Je vám zima, jediné, po čem toužíte, je deka a teplo a místo toho byste se měli začít hýbat? Taková procházka na čerstvém vzduchu rozpohybuje vaše tělo, uděláte něco pro své zdraví a až se vrátíte zpět domů, budete se cítit jako vyměnění. 3. Vypoťte se v sauně Sauna je něco, co byste určitě měli vyzkoušet. Je to zaručený způsob, jak se v zimních dnech ohřát a zároveň zregenerovat celé tělo. Zkuste saunování zařadit do svého života a chodit pravidelně. Časté navštěvování sauny představuje velmi účinný způsob, jak podpoříte a posílíte svoje zdraví.

Pitný režim je základ

Pokud vám pitný režim nic neříká, naučte se ho dodržovat. Uvidíte, že si tělo za čas zvykne na vyšší příjem tekutin a vy se naučíte mít žízeň. Pamatujte totiž, že dehydrovaná pokožka je náchylnější k prochladnutí. A tímto tomu můžete předejít! A pokud přeci jen »promrznete«, nejlepší je uvařit si horký nápoj – kakao nebo ještě lépe čaj. + Víte, že... ...v případě, že vaše tělo bojuje s nachlazením, nejlepší je sáhnout po bylinkách jako je květ černého bezu, lipový květ, šípkový čaj, list břízy, máty peprné, lichořeřišnice, česnek medvědí, šalvěj.

Zkuste na to jít přes jídlo

Snídaně je základ celého dne, a proto je považována za opravdu důležitou. A v chladných dnech to platí dvojnásob! Pokud si ráno dopřejete teplou snídani, například kaši, sami pocítíte, jak vás krásně zahřeje a prohřeje... přímo od žaludku. Zahřát tělo pak dokáže i chilli, kterým si můžete ochutit třeba oběd.

Zahřejí polštářky

Venku vás může nečekaně přepadnout pocit chladu. Tento problém se pak dá netradičně vyřešit pomocí kapesního »ohřívače«. Ten je naplněný tekutým gelem a má v sobě aktivační plíšek. Při zlomení plíšku gel zkrystalizuje a začne hřát. Doma vás pak může hezky zahřát třeba nahřívací polštářek, který je naplněný pohankovými slupkami nebo třešňovými peckami. Můžete ho nahřát na topení nebo v mikrovlnné troubě.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.