Deset zásad šťastných lidí! Držíte se jich? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Deset zásad šťastných lidí! Držíte se jich?

...
... (istock.com)

Únor nepatří mezi nejšťastnější měsíce, slunce nám chybí a nálada klesá. Jak se bránit chmurám nejen v zimě? Dodržujte »zásady šťastných lidí«.

1) Šťastní lidé si nenechávají vzít dobrou náladu. Zpravidla mají jen pár přátel, kteří jim ale pomohou, ať se děje co se děje. Pokud kolem sebe máte spoustu známých, kteří na vás valí své problémy, omezte s nimi kontakt. Věční emoční upíři vám ale jen berou energii.

2) Šťastní lidé nad sebou nebrečí. I když se vám nedaří tak, jak byste si zrovna představovali, tím, že se budete litovat, vůbec nic nezměníte. Berte svoji současnou situaci jako výzvu.

3) Šťastní lidé neztrácejí čas plánováním pomsty. Hýčkat si v sobě averzi vůči někomu, kdo vám ublížil, neublíží nikomu jinému než právě vám.

4) Šťastní lidé se umí zasmát – obzvláště sami sobě. To, co byste se od pozitivně smýšlejících jedinců měli rozhodně naučit, je nebrat život ani sebe příliš vážně.

5) Šťastní lidé se nebojí projevovat uznání. V práci, mezi přáteli a především v rodině se naučte říkat lidem kolem sebe, že si jich vážíte a že se jim to a ono povedlo.

6) Šťastní lidé se za své emoce nestydí. Pokud vás partner něčím naštval, neduste to v sobě a nedělejte »jako že nic«. Naopak si v klidu sedněte, řekněte, že ho milujete a moc si ho vážíte, ale také že vám něco vadí.

7) Šťastní lidé se rozhodují na základě toho, čemu věří. Snažte se dělat rozhodnutí, která se nepříčí vašim zásadám. Vyhněte se lžím, včetně těch milosrdných, a pokud něco slíbíte, dodržte to.

8) Šťastní lidé umí vypnout. Ať už budete meav avat at ditovat, cvičit jógu, pl plaaj nebo si budete číst, najděte si alespoň jednou za týden hodinku času sami pro sebe. Vypněte mozek a relaxujte.

9) Šťastní lidé vidí sklenici vždy z poloviny plnou. Znáte to přísloví, že zázraky se dějí těm, kdo v ně věří? Právě to by měl být váš přístup. Pokud opravdu chcete něco změnit, nemůžete donekonečna hledat důvody, proč to nejde.

10) Šťastní lidé nehazardují se svým zdravím. Uvědomte si, že vy sami jste důležitější než práce. Pokud se budete neustále vystavovat stresu, nenaučíte se odpočívat a budete přehlížet zdravotní nepříjemnosti, vaše tělo to nezvládne a vy budete muset řešit vážnější zdravotní komplikace.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.