Pojišťujete ratolest? Myslete na trvalé následky | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Pojišťujete ratolest? Myslete na trvalé následky

Trvalé následky jsou opomínány: CHYBA!
Trvalé následky jsou opomínány: CHYBA! (Shutterstock)

Rodiče nejčastěji dítěti uzavírají pojistku kvůli úrazům. Na první pohled jim statistiky dávají za pravdu – v prostředí škol děti nejčastěji přicházejí k úrazům rukou, nohou a hlavy. Typické jsou zlomeniny a otřesy mozku. 

„K mnoha dětským úrazům dochází právě ve škole,“ potvrzuje Veronika Nová, mluvčí Asociace pojišťoven. Jenže spíše než a »běžné« úrazy je podle odborníků důležité pojistit děti na trvalé následky.

Neřešte drobnosti, pojistěte následky

Zlomenina dítěte může rodině zkomplikovat život, přesto nejde o zranění, které je nutné přednostně pojišťovat. „Většina rodin takovou situaci zvládne bez vážnějších finančních problémů. Ty přicházejí, jakmile se dítěti stane něco, co buďto vyžaduje dlouhodobě nákladnou léčbu anebo dlouhodobou péči, která znemožní rodiči pokračovat v dosavadní práci,” vysvětluje šéf online pojišťovny Mutumutu Jindřich Lenz. Podle mluvčí Asociace pojišťoven Veroniky Nové je vhodné u pojištění dítěte zvážit... ...krytí trvalých následků úrazu (nastavení pojistky by mělo odpovídat závažnosti možných trvalých následků). ...krytí rizika vážných nemocí.

Při výběru vhodného pojištění se vždy ptejte, co zahrnuje. Zatímco některé pojišťovny vylučují z pojistného plnění vrozené vady dítěte, jiné (u životního pojištění pro dospělé,) kryjí riziko narození dítěte s konkrétními vrozenými vadami. „Některé pojišťovny nabízí i krytí invalidity dítěte z důvodu psychických příčin, které jsou častým důvodem dětské invalidity a většina pojišťoven je má ve výlukách. Některé pojišťovny nabízejí také krytí výpadku příjmu, pokud musí rodiče pečovat o dítě,” vyjmenovává Nová.

 

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.