Krkonoše a Šumava zasypané sněhem! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Krkonoše a Šumava zasypané sněhem!

Sněžení a teploty se pohybovaly na nule.
Sněžení a teploty se pohybovaly na nule.  (sumava.eu, ara)

Bílá nadílka pocukrovala hřebeny hor. V Krkonoších a na Šumavě napadlo až deset centimetrů sněhu. Chumelit v hraničních pohořích může zase už zítra.

V oblastech do 1200 metrů nad mořem ležel včera většinou jen slabý poprašek, výrazněji sníh přibýval v polohách kolem 1300 metrů. „Hřebeny v okolí šumavského Březníku hlásily kolem 10 cm mokrého sněhu, což je po létě zatím nejvyšší sněhová pokrývka,“ uvedli meteorologové společnosti In-počasí.

Jemně pocukrovaný byl i vrchol Pradědu v Jeseníkách. Teploty se přes den vyšplhaly i na horách nad nulu, a tak bílá nadílka rychle tála. Udržela se jen na nejvyšších vrcholech. Do nížin pak přinesla tlaková níže včera místo sněhu intenzivní déšť. A uplakané počasí bude pokračovat i v nejbližších dnech. Zítra k nám navíc po zadní straně tlakové níže pronikne ještě chladnější vzduch ze západu. Nejstudenějším dnem týdne bude sobota. V místech, kde se udrží ranní mlžná poklička, nenaměříme přes den víc než pouhé čtyři stupně.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.