Michal zmizel, kamarádi zburcovali okolí! Zachránili život turistickému vedoucímu | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Michal zmizel, kamarádi zburcovali okolí! Zachránili život turistickému vedoucímu

Michal neztratil po operaci nic ze svého optimismu.
Michal neztratil po operaci nic ze svého optimismu. (Foto oddíl Poutníci)

Pomoc přišla za pět minut dvanáct! Vedoucí turistického oddílu Michal Vitouš na několik dní zmizel a jeho kamarádi zorganizovali pátrací akci. Našli ho doma zraněného a s obřím hematomem na mozku musel ihned na operaci!

Podezření o možném kolapsu vedoucího z turistického oddílu Poutníci pojali jeho kolegové poté, co se několik dní neozval své nemocné mamince, kterou pravidelně navštěvoval. „S ostatními vedoucími jsme si rozdělili úkoly. Já jsem ihned zanechal rozdělané práce a sedl na vlak do Modřan, abych Michala navštívil,“ řekl vedoucí Ondřej Turek. Další kolegové mezitím pátrali u Michala v práci.

Ležel na zemi

Ondřej se na byt kamaráda nedozvonil a s obavami o život zalarmoval policii. „Řekli mi ale, že je svéprávný, a tak nemají oprávnění vniknout mu násilně do bytu,“ vylíčil Turek. Po chvíli ovšem na místo přijela sanitka a zdravotníci našli ležícího a zmateného Michala u dveří.

Michal působí jako vedoucí Poutníků přes 30 let.

Těší se na oddíl

Po převozu do střešovické nemocnice musel kvůli obřímu hematomu ihned na operaci. „Měli jsme strach, ale nakonec to dobře dopadlo. Michal se už těší, až se vrátí zpátky k práci v oddíle,“ řekl Aha! Ondřej Turek.

Vychoval si zachránce

Michal Vitouš působí v oddílu nepřetržitě od roku 1989 a za tu dobu uspořádal desítky letních táborů a nejrůznějších kurzů. „Značnou část věnujeme výchově k tomu, aby z dětí vyrostli dobří lidé s kladnými charakterovými rysy. To se právě projevilo na této záchraně života. Vždyť Michal řadu z nás oddílově vychoval jako děti,“ řekl hlavní vedoucí Ondřej Turek.

Návratu do oddílu se prý nemůže dočkat.

Víte, že…
...turistický oddíl Poutníci sídlí ve Vršovicích a jeho historie sahá do roku 1984?

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.