Josef oplakal milované zvíře, ale přišel šok: Zmrtvýchvstání pejska Blacka! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Josef oplakal milované zvíře, ale přišel šok: Zmrtvýchvstání pejska Blacka!

Pro pana Josefa je Canibal´s Black nenahraditelný.
Pro pana Josefa je Canibal´s Black nenahraditelný. (Foto pro Aha! – Josef Bořecký)

Skončil s pejskem na veterině a po několika hodinách se dozvěděl, že o zvíře nadobro přišel. Když si ale Josef Bořecký (34) z Úherců na Lounsku pro tělo přijel, nevěřil svým očím. Black žil!

Chvíle beznaděje a zoufalství prožil Josef hned po probuzení. „Nemohl jsem najít Blacka. Když jsem šel na zahradu, ležel tam pod schodama našponovaný v křeči,“ popsal Aha! šokující moment majitel téměř čtrnáctiletého amerického pitbulteriéra. Neváhal a vyrazil na veterinu. Ta ale otevírala až za půl hodiny.

Smutek zapil

Josef proto zavolal veterináře, který dorazil během čtvrt hodiny. „Napíchl ho a podal mu léky na ztišení bolesti a já odjel s tím, že si ještě během dopoledne zavolám kvůli výsledkům. Recepční, která tam ráno ještě nebyla, mi řekla, že pes umřel,“ popsal, jak se zdrcující zprávu dozvěděl. „Koupil jsem si alkohol, celou noc jsem brečel, zbortil se mi celý svět,“ přiznal pan Josef.

Jako solný sloup

Druhý den si s dekou přijel pro tělo. „Doktor na mě koukal jako na blázna, říkal, že mi ho ještě nedá. Vůbec jsem to nechápal. Pak otevřel dveře a tam byl Black a vrtěl ocasem,“ vylíčil chvíli, kdy zůstal stál jako solný sloup. „Bylo to jako ve filmu, shodou okolností totiž před otevíračkou přijel ještě jeden pes s těžším problémem a paní recepční to spletla. To se zkrátka může stát,“ upřesnil šťastný páníček, který má Blacka už doma.

Měl tetanus

Nejprve si Josef myslel, že Black má mozkovou příhodu. Výsledky ale ukázaly, že šlo o generalizovaný tetanus, tedy bakteriální onemocnění, kdy se v těle produkují toxiny. Mezi první příznaky patří tuhnutí končetin, toporná chůze, problémy při vstávání. V konečném stadiu dochází k obrně dýchacích svalů a zvíře následně uhyne. „Black to naštěstí zvládl, dostával antitoxiny a antibiotika a nyní má velkou šanci na uzdravení,“ dodal pan Josef.

Víte, že...

...Canibal´s Black je prvním pejskem pana Josefa? ...dostal ho před 14 lety k narozeninám?

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.