Přítelkyni Markétu (†31) ubodal: 18 let za 21 ran nožem | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pondělí 6. května 2024

Svátek slaví Radoslav, zítra Stanislav

Přítelkyni Markétu (†31) ubodal: 18 let za 21 ran nožem

Policie vynáší tělo ženy z domu.
Policie vynáší tělo ženy z domu. (Foto Aha! – Dan Černovský, David Malík, Facebook)

Neměl práci, byl opilý a přítelkyně Markéta (†31) mu chtěla dát vale. Tomáš Nálevka (35) na ni ale vytáhl nůž a brutálně ji ubodal. Včera mu soud potvrdil trest 18 let vězení.

K útoku došlo loni 3. března v pražských Letňanech. Nálevka je nezaměstnaný, dle soudu neměl zajištěné bydlení, zato byl zatížený řadou exekucí. Kdyby ho přítelkyně vykopla, přišel by o bydlení a finanční pomoc. I proto jí po hádce zasadil 21 ran nožem do hlavy, hrudníku, zad i končetin, kterými vykrvácela. „Byl jsem unavený, zmatený, naštvaný a opilý,“ popsal Nálevka dříve chvíle před útokem. Na vraždu si prý nevzpomíná. Proti trestu 18 let vězení se odvolal. Jeho obhájce včera uvedl, že nebyly zjištěny všechny okolnosti, žena třeba mohla na Nálevku zaútočit jako první. „Považuji tuto námitku za zcela absurdní,“ reagoval státní zástupce.

Mohla žít

Znalci uvedli, že vražda byla zvlášť trýznivá, ženu navíc dle jejich názoru bylo možné zachránit. Nálevka ji však uložil do postele, vyluxoval jí úspory z účtu, sebral elektroniku i šperky. Jejím autem odjel do Ostravy a odtud na Slovensko. Tam ho 14. března zadržela zásahová jednotka.

Domácí násilí?

Znalci uvedli, že vražda byla zvlášť trýznivá, ženu navíc dle jejich názoru bylo možné zachránit. Nálevka ji však uložil do postele, vyluxoval jí úspory z účtu, sebral elektroniku i šperky. Jejím autem odjel do Ostravy a odtud na Slovensko. Tam ho 14. března zadržela zásahová jednotka. Zavražděná Markéta pracovala v lékárně a také pro armádu, vedla vědecký výzkum. Sousedé z domu v Letňanech, kde dvojice žila, o problémech, které partneři měli, údajně věděli. „Domácí násilí to bylo. Paní to odskákala životem,“ shrnula jedna ze sousedek.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.