Sexuální choutky ze zvířecí říše: »Grupáč« i znásilnění! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Sexuální choutky ze zvířecí říše: »Grupáč« i znásilnění!

Při aktu se šimpanzi často vzájemně dívají do očí.
Při aktu se šimpanzi často vzájemně dívají do očí. (Foto scom, ara)

Muži občas používají skutečně důmyslné techniky k tomu, aby dostali ženu do postele. Zato taková zvířata, ta mají možnosti mnohdy značně omezené. Nemluví, nemůžou pozvat samičku na drink, přesto by se ale za některé balící rituály nemusel stydět ani sám Casanova!

Rajka dvanáctiperá

Tito ptáci žijí v deštných pralesích Papuy Nové Guineje. Samičky jsou poměrně nenápadné. Pera samečků ale hrají všemi barvami, což neslouží ničemu jinému než vábení opeřených dam. Samci rajek totiž před pářením předvádějí neuvěřitelné představení: vydávají zpívavé zvuky, tančí do rytmu a všemožně kroutí ocasem. Na něm mají zvláštní chmýří, pomocí něhož pak před samotným aktem lechtají samičku na hlavě. Taková romantická předehra...

Šimpanzi

Zatímco některé druhy šimpanzů k vynucení pohlavního styku používají násilí, jiné si námluvy patřičně užívají. Jeden druhému pokladou na tělo kusy jídla a pak je z něj vzájemně pojídají. V průměru asi jen 20vteřinový sex přitom často slouží – dost podobně jako u lidí – také k usmiřování.

Užovka proužkovaná

Když to na hadí chlapáky přijde, nic je nezastaví. A tak se hlava nehlava ve velkém vrhnou na samičku a vytvoří okolo ní klubko. Na své oběti se pak jeden po druhém střídají. Není divu, že samice z těchto orgií dost často nevyváznou živé...

Víte, že...

...pohlavně přenosné choroby existují i ve zvířecí říši? Třeba slunéčka trpí na onemocnění vyvolané parazitickou houbou Hesperomyces. Ta ale hmyzu kromě nevzhledných výrůstků na krovkách nezpůsobuje výraznější obtíže.

Celý článek naleznete v tištěné verzi Nedělního Aha! (15. 8. 2021)

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.