Rivalové u soudu: Babiš porazil Kalouska | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Rivalové u soudu: Babiš porazil Kalouska

Kalousek se chce s Babišem nadále soudit.
Kalousek se chce s Babišem nadále soudit. ( Foto ČTK/M. Doležal)

Dvě vítězství v jednom týdnu si připsal premiér Andrej Babiše (66, ANO). Prve vyhrál spor s Transparency International, které se nemusí omluvit za to, že ji nazval zkorumpovanou, a včera mu dal soud za pravdu i ve při s Miroslavem Kalouskem (60, TOP 09).

V roce 2018 během diskuse při hlasování o důvěře vládě prohlásil premiér o tehdejším šéfovi poslaneckého klubu TOP 09, že si za svého působení na ministerstvu obrany v 90. letech nahrabal miliardy korun. „Tenhle zloděj zlodějský mi nebude nic vyčítat... On, který rozkrádal ministerstvo obrany a zabil lidi cez padáky,“ zaznělo tehdy z Babišových úst ve Sněmovně.

Narážel tím na nákup padáků, jejich pořízení měl prosazovat Kalousek, coby ještě náměstek na obraně. Při seskoku s tímto padákem totiž jeden voják v roce 1997 zemřel. Tomuto narčení se dnes už bývalý poslanec chtěl bránit, a tak se obrátil na soud. Ten ale rozhodl, že se předseda vlády omlouvat nemusí. „Žalovaný (Andrej Babiš) se svých výroků dopustil na půdě Parlamentu, která zaručuje maximální míru svobody projevu,“ uvedla soudkyně Okresního soudu pro Prahu-západ Simona Kačerová při vyřknutí nepravomocného rozsudku. Proti němu se chce Kalousek také odvolat.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.