Na policejní škole se předávalo vysvědčení... Žáci hromadně omdleli | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 28. dubna 2024

Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert

Na policejní škole se předávalo vysvědčení... Žáci hromadně omdleli

V Sokolově zkolabovalo 20 studentů, příčina je zatím nejasná
V Sokolově zkolabovalo 20 studentů, příčina je zatím nejasná (Policie ČR)

Omdlévat žáci začali ráno při předávání vysvědčení na dvoře před budovou. Proč žáci střední policejní školy zkolabovali, se zatím nepodařilo zjistit.

Hromadný kolaps žáků se odehrál zhruba ve čtvrt na devět ráno při slavnostním předávání vysvědčení. Při projevu ředitele omdlela první žačka, další dvě následovaly krátce po ní. A pak už to šlo ráz na ráz. „Omdlelo nám a postupně ztratilo vědomí asi 20 dětí. Okamžitě jsme jim poskytli první pomoc a informovali záchrannou službu,“ uvedl ředitel školy Zdeněk Jedlička.

Sanitky včera 17 žáků odvezly do nemocnic v Sokolově, Chebu a Karlových Varech. Proč došlo k hromadnému kolapsu, je záhadou. „Použili jsme všechny detekční přístroje pro zjišťování přítomnosti nebezpečných látek, které máme, a žádný z nich nic nenaměřil,“ řekl mluvčí hasičů Martin Kasal. Policie vyloučila, že by se jednalo o únik plynu či jiné škodlivé látky. „Čekáme na výsledky lékařských vyšetření,“ řekla policejní mluvčí Eva Valtová. Záhadu neodhalili zatím ani lékaři. „Odebrali jsme vzorky na toxikologii u ošetřovaných žáků, ale v této chvíli příčina jejich kolapsu není známa,“ uvedl mluvčí sokolovské nemocnice Vladislav Podracký.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.