Maxijedlík má další unikátní výkon: Snědl 3.74 kg zmrzliny za 5 minut! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Maxijedlík má další unikátní výkon: Snědl 3.74 kg zmrzliny za 5 minut!

Maxijedlík se popral s pětilitrovou vaničkou vanilkové zmrzliny.
Maxijedlík se popral s pětilitrovou vaničkou vanilkové zmrzliny. (Foto Aha! – Zdeněk Matyáš, ara)

Na soutěžích jedlíků válcuje svým apetitem soupeře, zatím nemá konkurenci. Jaroslav Němec (47) alias Maxijedlík zvládl v Brně i souboj s pětilitrovou vaničkou vanilkové zmrzliny. V limitu pěti minut snědl skoro čtyři kilogramy studené pochoutky!

Nešlo zrovna o procházku růžovou zahradou, obyčejné mlsání. Kuchař Petr Erin Kováč věděl, že postavil jedlíka před záludný úkol. „Zmrzlina v takovém objemu a v šibeničním čase, to je moc těžká věc,“ usmíval se kuchař. A Maxijedlík záhy zjistil, že si ukrojil tuze tlustý krajíc. „Mrznou mi zuby, je to strašné,“ komentoval bitvu s kopcem zmrzlé lahůdky průběžně servírované do pěti pohárů. Po pěti minutách bylo hotovo, Jaroslav zdlábnul neskutečných 3,74 kilogramu zmrzliny. Je to minimálně český rekord, nejspíš i světový! A teď Las Vegas „Je to asi to nejtěžší, co jsem kdy do sebe naládoval,“ svěřil se rekordman. Co zbylo ve vaničce, s radostí zkonzumovali přihlížející. Maxijedlík všem přiznal, že v hlavě už má novou výzvu. Totiž soutěž v pojídáni hotdogů v americkém Las Vegas. Loni jich tam zvládl slupnout Joey Chestnut rovných 75 za deset minut.

Předčil i Cookieho?!

Ve světových tabulkách lze dohledat výkon amerického profesionálního jedlíka a člena Mezinárodní federace soutěžního stravování Edwarda „Cookie“ Jarvise, který snědl 4,052 litrů vanilkové zmrzliny za 12 minut. Český Maxijedlík ale v Brně spořádal téměř stejné množství za pouho pouhých pět minut.

Jako Menšík

Nedávno zopakoval filmový souboj Vladimíra Menšíka s bernardýnem Bohoušem. Zvládl s nadhledem celé menu o 11 chodech, kterým slavný herec umořil nešťastné zvíře. Chlubí se i světovým rekordem, když snědl za dvě minuty 24 a půl vajec uvařených na tvrdo. Nedávno pro změnu ustanovil rekord v pojídání sušených červů, pozřel jich během půlhodinky devět tisíc. + jedlík menšík

Dobré spalování

Vyučeného kuchaře Jaroslava Němce přihlásili před šestnácti lety kamarádi do předkola vizovického Trnkobraní. Uspěl a zrodila se jeho vášeň objíždět soutěže českých jedlíků. První vítězství si odnesl ze souboji v pojídání meruňkových knedlíků. Nejvíc si cení, že zvládl sníst nejsmradlavější rybu světa surströmming. U plotny preferuje českou kuchyni, hned za ní je indická. „Mám dobré spalování,“ vysvětluje, proč nepřibírá a váží stabilně mezi 70 až 80 kilogramy.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.