Světový rekord maxijedlíka: Spolykal tisíc šneků | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 28. dubna 2024

Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert

Světový rekord maxijedlíka: Spolykal tisíc šneků

Jaroslav Němec během rekordního pojídání.
Jaroslav Němec během rekordního pojídání.  (Foto Aha! – Pavel Ryšlink)

Český maxijedlík Jaroslav Němec (49) spořádal na Přerovsku neuvěřitelných tisíc šneků! A 980 z nich zbaštil v pětiminutovém limitu, čímž ustanovil nový světový rekord.

„Bylo to výborný, jsem moc spokojenej. Šneci byli skvěle udělaní. Je to skvělé jídlo, velice doporučuju. Opravdu mi to moc chutnalo,“ prohlásil maxijedlík Němec po spolykání 2,5 kilogramu nezvyklé pochoutky na šnečí farmě v Nahošovicích. Majitelé šnečí farmy mu v pondělí připravili pro jistotu rovnou 1200 šneků. Cena této dobroty se pohybovala kolem 30 tisíc korun.

Stihl by i víc

Němec po ustanovení rekordu konstatoval, že kdyby nejedl šneky v sedě, ale ve stoje, tak by jich v daném pětiminutovém limitu snědl celou tisícovku. „Když ale sedíte, tak se hůř polyká,“ konstatoval maxijedlík, který zítra oslaví padesátiny a rekord si dal tak trochu na jejich oslavu.

Kdo je Jaroslav Němec

Jedlík Němec z Bystrého na Pardubicku začal kariéru před 25 lety pojídáním knedlíků na vizovickém trnkobraní. Od té doby vytvořil desítky světových rekordů

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.