Záchrana čtyř koťat a nešťastné mámy: Dva dny bez jídla a vody! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pondělí 6. května 2024

Svátek slaví Radoslav, zítra Stanislav

Záchrana čtyř koťat a nešťastné mámy: Dva dny bez jídla a vody!

Koťátka se mají k světu.
Koťátka se mají k světu. (Foto pro Aha! – Václav Štefan )

Dva dny bez jídla a vody se zoufale naříkající mámou nad hlavou strávila čtveřice šestinedělních koťátek. Z kůlny v Březnici na Příbramsku vyprostilije vysvobodil až zvířecí záchranáři.

„S žádostí o pomoc se na nás obrátil starší pán, že mu střechou kůlny do průduchu spadla malá koťátka,“ řekl Aha Václav Štefan, předseda spolku Příbramské kočky z. s. „Máma kočka žalostně mňoukala u díry, protože se k nim nemohla dostat,“ doplnil. Vysvobodit koťátka nebylo podle něj vůbec jednoduché. „Střecha byla zchátralá. Část krytiny jsme museli rozebrat. Člověk přitom musel dávat pozor, aby nepropadl,“ vysvětlil Václav Štefan. „Koťátka jsme z díry ve zhruba třímetrové výšce vyprostili rukama. Uvízlá tam byla určitě dva dny, nebyla ale v kritickém stavu. Dostala ale okamžitě najíst. Dva šestitýdenní kocourci a dvě kočičky jsou teď v péči našeho spolku i s maminkou,“ dodal.

Koťátka zapadla do díry.

Krytina se odstranila.

Víte že...

...nejvyšší rychlost, kterou je kočka schopná na krátkou vzdálenost dosáhnout, je zhruba 48 kilometrů v hodině?

Přečtěte si
-bello-
23. 6. 2021 • 21:59

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.