Kuchař Honza (30) má sen: Sehnat práci a bydlení | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Kuchař Honza (30) má sen: Sehnat práci a bydlení

Nezaměstnaný Jan Blaha bydlívá v Armádě spásy, když se mu podaří vyžebrat na ubytování.
Nezaměstnaný Jan Blaha bydlívá v Armádě spásy, když se mu podaří vyžebrat na ubytování. (Foto Aha! – Karel Janeček)

O práci u kolotočů přišel nenadále Jan Blaha (30) z Trutnova. Nemyslel na zadní kolečka a zůstal bez prostředků, i bez bydlení v místě poslední štace v Ostravě. Zoufale hledá nové zaměstnání.

Komediantskému řemeslu věnoval celý dosavadní profesní život. „A dovedl jsem si to užívat se vším, co k němu patří. Nebál jsem se alkoholu, ani drog, vlastně jsem jen proplouval na růžovém obláčku,“ vzpomíná Jan Blaha. Přišel nejen o práci, ale i o bydlení.

„Když jsem přišel o práci, táta mě okamžitě vyhodil z bytu. Že pokud nebudu vydělávat, nemám co u něj pohledávat. Taky mu vadilo, že jsem seděl za krádeže. Byl jsem dříve dost hloupý,“ říká nezaměstnaný. Žije z toho, co vyžebrá od lidí na ulici. Pokud se mu podaří získat na bydlení v Armádě spásy, spí tam. A když ne, spává po parcích, anebo pod mosty. „Práce a bydlení. To jsou mé největší touhy. Jsem vyučený pomocný kuchař, zvládl bych ale i jiné profese,“ slibuje potencionálnímu zaměstnavateli.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.