Hyeny u nehody v Chuchli: Natáčeli smrt, stihl je trest! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 7. května 2024

Svátek slaví Stanislav, zítra je Den vítězství

Hyeny u nehody v Chuchli: Natáčeli smrt, stihl je trest!

Řidiči si natáčeli tragickou nehodu na Strakonické, při které zemřeli dva muži. (20. května 2021)
Řidiči si natáčeli tragickou nehodu na Strakonické, při které zemřeli dva muži. (20. května 2021) (Policie České republiky, ZZS Praha)

Boj o život dvou mužů (†53 a †85) po tragické nehodě ve Velké Chuchli si natáčela hned čtveřice lidských hyen za volantem. Řidiči tím prokázali svou omezenost a zároveň zbytečně ohrozili bezpečnost dopravy!

Ke smrtelné nehodě došlo na výjezdu z Prahy k dálnici D4 poblíž dostihového závodiště ve Velké Chuchli, kde řidič toyoty vyjel mimo silnici. „Podle prvotních informací byl řidič vozidla zdravotně indisponován. Okolnosti nehody zjišťují policisté z oddělení dopravních nehod,“ řekl včera policejní mluvčí Jan Rybanský o nehodě ze čtvrtečního dopoledne. O život vážně zraněných mužů záchranáři bojovali přes půl hodiny. „Muži utrpěli velmi vážná poranění, proto se nám bohužel boj o jejich život vyhrát nepodařilo. Dvě ženy (58 a 79) jsme převezli do Fakultní nemocnice Motol. Obě měly pohmožděný hrudník, starší navíc úraz zápěstí,“ řekla Aha! mluvčí záchranářů Jana Poštová.

Hnusné jednání

Muže zákona nejvíce zaskočili projíždějící řidiči, kteří si tragédii natáčeli na telefony! „V průběhu vyšetřování smrtelné dopravní nehody pokutovali kolegové čtyři řidiče, kteří se nevěnovali řízení a dopravní nehodu natáčeli,“ řekl policejní mluvčí Jan Rybanský.

Víte, že...

...1000 korun pokuty a k tomu dva body? Taková byla sankce za nevěnování se řízení pro každého z projíždějících a natáčejících řidičů.

Čumilové si natáčeli tragickou nehodu v Chuchli, dostali pokuty

Video se připravuje ...

Pohled psychologa: Nechovat se jako primitiv

Nechat se zaujmout tím, co přesahuje naší každodenní zkušenost, je podle psychologa Daniela Štrobla z hlediska lidských pudů přirozené. „Že je řidič nehodou přitahován a podívá se, je normální. V jistém smyslu je normální i to, že vezme mobil a začne fotit. Z hlediska etiky a morálky je to ale naprosto za hranou,“ vysvětluje. „Společnost má právo od něj v takové chvíli vyžadovat, aby se nechoval jako pudové zvíře, jako primitiv, ale jako člověk, který ctí společenské hodnoty a morálku,“ dodává Štrobl. Podle něj je v pořádku, pokud za takovéto chování padají pokuty, a to nejenom za to, že řidiči omezují dopravu, ale i za to, že se chovají bez úcty a neeticky ke zraněným a obětem.

Celý článek naleznete v tištěné podobě deníku Aha! (22. 5. 2021)



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.