Zfetovaný řidič (19): Auto rozpůlil, 8 sešrotoval! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 2. května 2024

Svátek slaví Zikmund, zítra Alexej

Zfetovaný řidič (19): Auto rozpůlil, 8 sešrotoval!

Vyprostit se ho z auta se podařilo až hasičům.
Vyprostit se ho z auta se podařilo až hasičům. (Foto Aha! – Slávka Červená)

Jako blázen se mladík (19) ve fordu řítil Zlínem. Zběsilou jízdu, před níž se posilnil drogami, zakončil děsivou nehodou na sídlišti Jižní Svahy. Ze silnice vyletěl na parkoviště, kde poškodil osm aut! Při pohledu na to jeho, které se nárazem prakticky rozpůlilo, se nechce věřit, že přežil.

Podle svědků se krátce před nehodou řítil rychlostí minimálně 150 km/h. Takže se nelze divit, že vůz v zatáčce neukočíroval a vyletěl s ním ze silnice. Trefil se přesně do mezery mezi svodidly a narazil do betonového sloupu. Ale nezastavil, rozervané auto doletělo do zaplněného parkoviště.

8 zničených aut

Tam dva vozy takřka sešrotovalo a dalších šest poškodilo. „Auto se po nárazu téměř rozpůlilo a otočilo na střechu. Řidič zůstal uvnitř zaklíněný hlavou dolů v bezpečnostních pásech. Na místě byli první strážníci, ale vyprostit se ho podařilo až hasičům,“ popsala jejich mluvčí Lenka Javoříková.

Zlomené ruce

„Alkohol byl u řidiče vyloučen, ale měl pozitivní test na drogy,“ doplnila policejní mluvčí Lenka Javorková. Při šoférovi stáli všichni svatí – nikoho nezabil, a dokonce ani sám sebe. Se zlomenýma rukama skončil v nemocnici, škoda, kterou způsobil, je předběžně odhadována na milion korun.

Místní se shodli: Štěstí, že tam nikdo nebyl

Místní se shodují, že byla neskutečná klika, že na parkovišti zrovna nikdo nebyl. „Mám husí kůži. Hrůza. Chodí tam hodně lidí. Nevím, proč tam nedají kamery. Z kopce od Kocandy motoristé jezdí jak šílení. Pěšky přes most a po chodníku nikdy nepůjdu,“ konstatovala Miroslava Mikulková (64).

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.