Agrese za volant nepatří, přesto je denní realitou | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Agrese za volant nepatří, přesto je denní realitou

Video se připravuje ...

S agresivitou na silnicích se setkal nejeden řidič a i ti ukázkoví občas selžou. Čísla mluví jasně: sedm z deseti řidičů se alespoň někdy nechá vyprovokovat k agresivní jízdě, jak ukázal průzkum České asociace pojišťoven. Proto vznikla nová videa se známým stand up komikem Tigranem Hovakimyanem, který působí i jako instruktor autoškoly. Svým žákům ukazuje, jak by se na silnici rozhodně chovat neměli.

Chcete také lekci od Tigrana?

Série videí s Tigranem v hlavní roli má oslovit zejména mladé řidiče. Videa vznikala pod taktovkou režiséra Pavla Soukupa, autora oceňovaného seriálu #martyisdead, jakou součást kampaně proti agresivitě na silnicích. Tu včetně velmi emotivních televizních spotů představila vloni na podzim Česká asociace pojišťoven ve spolupráci s Besipem a Policií ČR jako reakci na to, jak se k sobě v dopravě chováme. Češi často jezdí rychle, nedodržují bezpečnou vzdálenost a občas ani nedávají přednost tam, kde by měli. Málokdo si ale uvědomuje, že nebezpečné jsou i reakce ostatních řidičů na tyto situace. Sedm z deseti řidičů se alespoň někdy nechá vyprovokovat k agresivní jízdě, ukázal průzkum České asociace pojišťoven.

„Každý z nás to zná, každému z nás se to stává. Kdo kdy nebyl na pokraji toho, aby při řízení ztratil nervy, nebo naopak v situaci, že na něj někdo nevhodně troubil či gestikuloval? Naše společnost je pod tlakem a tato kampaň reaguje na to, co zažíváme v silničním provozu každý den – málo slušnosti, hodně agrese,“ dodává ke kampani výkonný ředitel České asociace pojišťoven Jan Matoušek.

Agresivitu odhalí test

Součástí projektu je také on-line test způsobu řízení, připravený ve spolupráci s dopravními psychology. Ten už vyplnily desítky tisíc řidičů. Pokud vás zajímá, jestli jste spíš Mirek Dušín nebo váhavý střelec, test si vyzkoušejte. Najdete ho na webových stránkách www.agresivitazabiji.cz.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.