Africké dobrodružství v safari parku: Zvídavý »žirafák« a lev v patách | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 5. května 2024

Svátek slaví Klaudie, zítra Radoslav

Africké dobrodružství v safari parku: Zvídavý »žirafák« a lev v patách

Některé lvy přítomnost auta nenechala klidnými. Pustili se do jeho pronásledování podobně jako kořisti v pravé divočině.
Některé lvy přítomnost auta nenechala klidnými. Pustili se do jeho pronásledování podobně jako kořisti v pravé divočině. (Foto Aha – Jitka Pecharová)

Zažít pronásledování lvem, mít na dosah žirafu nebo pakoně? Pro takové zážitky nemusíte jezdit na černý kontinent. Africké safari s vjezdem vlastním autem včera po zimě otevřelo ve Dvoře Králové.

Letos přivítalo první návštěvníky o téměř tři týdny později než loni. Jako vždy je plné volně se pohybujících antilop, pakoňů a dalších kopytníků. „Jejich skupiny se rozrostly o desítky mláďat,“ láká rodiny mluvčí parku Michal Šťastný. Na vodní plochu se po zimě vrátili i pelikáni, volavky a další africké ptactvo. Zhruba v půlce trasy dlouhé 5,5 km turisté potkají i dva velmi zvědavé žirafí samce, pravidelné obyvatele afrického safari a v jejím závěru mohou vjet do safari se lvy berberskými. Nevystrkovat ruce z okýnek, tyhle šelmy auta pronásledují...

Autem za 350 Kč

Vjezd vlastním autem stojí 350 Kč, přičemž safari nelze navštívit bez vstupenky do pěší části zoo. Musí ji mít každý ve voze a nákup je možný jen na internetu. V areálu se dá dokoupit jen vstupenka na projížďku safari speciálním truckem za 80 Kč nebo safaribusem za plné jízdné ve výši 50 Kč. Ten ale nevjíždí do lvího safari.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.