Vodní záchranáři mají novou psí parťačku: Legendu střídá královna | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Vodní záchranáři mají novou psí parťačku: Legendu střídá královna

Vypadá jako beránek, ale je nabitá energií.
Vypadá jako beránek, ale je nabitá energií. (Foto Aha! – Vlaďka Hradská, pro Aha! – Milan Bukáček)

Je to ďáblík k neutahání. Štěně Queen, česky královna, které cvičí šéf vodních záchranářů na Lipně Milan Bukáček, nahradí legendární fenku Hissimo. Tříměsíční fenečka k tomu má všechny předpoklady.

Když Hissimo v březnu odešla za duhový most, byla to obrovská ztráta pro celý tým. Fenka rasy Chesapeake bay retrívr patřila mezi nejlepší záchranářské psy v Česku. Najít adekvátní náhradu se zdálo nemožné. „Hissimo neměla ve vodě konkurenci. Queen má ale všechny předpoklady být výbornou záchranářkou. Zanedlouho začneme s výcvikem, který bude rozvíjet dovednosti, v nichž vyniká. Čeká nás hodně práce,“ prozradil Bukáček. Věří, že Queen půjde ve stopách své předchůdkyně, která pocházela ze stejné chovné stanice. Podobně jako Hissimo by měla v budoucnu zachraňovat topící se lidi, vyhledávat utonulé i uvězněné pod ledem či lavinou. „Šli jsme plavat. Když její hračka nasála vodu a šla ke dnu, tak se pro ni bez problémů potopila. Byl jsem připraven zasáhnout, ona ale vyplavala jako nic. Pro tuto rasu je to přirozené, pro jiné rasy by to bylo fatální,“ usmíval se Bukáček.

Stateční a přemýšliví
Chesapeake bay retrívr je americké psí plemeno, které bylo původně vyšlechtěné pro přinášení vodních ptáků a hony na divoké kachny. Tito psi se vyznačují velkou samostatností, statečností, houževnatostí a schopností samostatně přemýšlet.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.