Nemocnice si pronajímala archiv: Od svého šéfa Arenbergera | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Nemocnice si pronajímala archiv: Od svého šéfa Arenbergera

Ministr zdravotnictví Petr Arenberger
Ministr zdravotnictví Petr Arenberger (Ženy - E15 )

Na pěkných pár milionů si přišel ministr zdravotnictví Petr Arenberger (62, za ANO). A čím? Podle Seznam Zpráv pronajímal vinohradské nemocnici, které mimo jiné i šéfoval, budovu archivu.

Vinohradská fakultka využívá jednu z Arenbergerových budov od roku 2013. A nic nevadilo, že tam současný ministr byl nejdříve náměstkem a pak i ředitelem. Za neetické to ale člen vlády nepovažuje a tvrdí, že je vše právně v pořádku. A kolik si účtoval za pronájem archivu? Měsíčně chtěl 79,16 koruny za metr čtvereční. A to už mu hodilo dohromady pěkně kulatou sumičku. Ministr už se také včera kvůli věci sešel s premiérem Andrejem Babišem (66, ANO).

Ten chtěl vysvětlení a hodlá také zkontrolovat hospodaření nemocnice. Ministryně financí Alena Schillerová (57, za ANO) už řekla, že se její lidé tomu začali věnovat. Sám ministr si ale nemyslí, že by jednal proti pravidlům, a odmítl i možný střet zájmů „Nemyslím si, že bych udělal něco špatného, co by znamenalo moji rezignaci,“ uvedl s tím, že dva audity konstatovaly, že se jednalo o nejnižší nabídku. To ale není jediný Arenbergerův škraloup. Ve svém majetkovém přiznání totiž uvedl jen zlomek svých příjmů i nemovitostí, kterých má ministr rovnou 65! Ministr ale tvrdil, že na rozdíl mezi majetkovým a daňovým přiznáním ho upozornila až média.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.