Zabavili šnaps z radioaktivních jablek: VODKA ATOMIK Z ČERNOBYLU | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Zabavili šnaps z radioaktivních jablek: VODKA ATOMIK Z ČERNOBYLU

Nápoj nese trefné jméno Atomik.
Nápoj nese trefné jméno Atomik. (Foto Profimedia.cz)

Tak tomuhle se říká pití jen pro odvážné. Ukrajinské úřady zadržely dodávku vodky, vyrobené z radioaktivních jablek z Černobylu!

Zásilka čítající 1500 lahví byla první várkou vodky Atomik, na jejíž výrobu byla použita jablka, žito a voda z uzavřené zóny černobylské jaderné elektrárny. Mířila na pulty do Británie, ukrajinská tajná služba ji ale zabavila ještě u Karpat. Společnost Chernobyl Spirit Company, která ji vyrábí, prý netuší, proč byla vodka zadržena. „Zdá se, že nás obviňují z falšování ukrajinských kolků, ale to nedává smysl.

Ty lahve byly určené pro britský trh a měly tedy britské kolky,“ okomentoval zásah úřadů zakladatel společnosti Jim Smith. Podle něj je černobylská vodka naprosto bezpečná. „Není o nic radioaktivnější než jakákoliv jiná vodka,“ prohlásil v roce 2019. „Když něco destilujete, nečistoty zůstanou v odpadu. To vám řekne každý chemik,“ dodal sebejistě. Pro jistotu ji prý navíc nechal otestovat a žádné stopy radioaktivity v ní nebyly nalezeny.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.