7 chyb při výběru spodního prádla! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

7 chyb při výběru spodního prádla!

Jakých přešlapů se dopouštíme při výběru spodního prádla?
Jakých přešlapů se dopouštíme při výběru spodního prádla? (archiv firem)

Při výběru prádla často dámy věnují víc pozornosti designu, případně ceně, než materiálu. V některých případech ale může ženám nevhodný výběr prádla způsobit zdravotní problémy. Čeho se tedy při výběru spodního prádla vyvarovat?

1. Špatná velikost
Pokud nosíte menší velikost prádla, může vás trápit škrcení, zařezávání, u citlivé pokožky může dojít k podráždění a k zarůstání chloupků. Příliš upnuté prádlo je špatně prodyšné, způsobuje pocení, a tím i tvorbu bakterií. Přispívá i k tvorbě celulitidy. Proto se snažte vždy prádlo vyzkoušet.

2. Stahovací celý den
Stahovací prádlo je skvělý vynález, celodenní nošení se však nedoporučuje. Nejpopulárnější jsou kalhotky s vysokým pasem, jejichž úkolem je zploštit oblast břicha. Stahovací prádlo ale zamezuje správnému prokrvení, tím zhoršuje trávení a negativně ovlivňuje správné dýchání do břicha. Mimo jiné jsou tzv. stahovačky poměrně nepohodlné a špatně se sundávají.

3. Riziková tanga
Tyto kalhotky s sebou přinášejí rizika. Tanga jsou úzce padnoucí prádlo, které může během delšího nošení způsobit podráždění kůže v místech, kde se nejvíce zařezávají. Hlavní nevýhodou je přenos bakterií. Pohybem a třením dochází k jednoduššímu přenosu bakterií od konečníku k intimním partiím, které mohou způsobovat infekce močových cest, kvasinkové infekce a narušit přirozené pH.

4. Stejné na sport
Ať už při cvičení nosíte sportovní nebo každodenní prádlo, je důležité ho po sportu převléknout. Tření, pocení a vlhkost jsou ideální podmínky pro množení bakterií. Podprsenky by se měly prát po každém sportu a nenosit je bez vyprání opakovaně.

5. Nevhodný prášek
Častým důvodem podrážděné pokožky v intimní oblasti je nevhodná volba pracího prášku. Ty bývají často silně parfémované, což může mít negativní důsledky. Z tohoto důvodu se raději vyhněte aviváži a bělidlu.

6. Neprodyšný materiál
Pro spodní prádlo obecně platí, že nejlepší jsou přírodní látky jako bavlna, v posledních letech je populární i bambus. Oblíbené jsou také syntetické materiály, jejich vlastnosti jsou však na celodenní nošení nevhodné, a to zejména kvůli nízké prodyšnosti. Pokud se tedy syntetiky nechcete vzdát, volte kalhotky, které budou mít v rozkroku všitý kus bavlněné látky.

7. Těsné na spaní
okožce v noci dýchat a omezuje to i pocení. Pokud trváte na nočním prádle, vybírejte ideálně širší střihy a příjemné materiály, které nikde netlačí ani neškrtí. Legíny, které obepínají tělo příliš těsně, raději vynechte.

Přečtěte si
Mirka Nová
26. 8. 2023 • 15:20

Tohle jsou skvělé rady, jak si vybrat správné spodní prádlo. Já jsem si nedávno koupila dvoje dámské plavky z internetových stránek https://www.moda-pradlo­.cz/ze­ny_k15­9/dam­ske-plavky_k163/. Jejich design a střih je skvělý, takže mám jistotu, že mi budou držet na místě při plavání ve vodě i slunění na pláži. Už se těším až pojedu na dovolenou a konečně si je vyzkouším.

Josef124
11. 9. 2022 • 21:20

Já jsem měla taky dlouho problém s výběrem správné velikosti podprsenky. Vyzkoušela jsem několik střihů a různé kombinace velikostí košíčků a obvodů a stejně mi žádná neseděla. Sedí mi až bezešvé zpevňující podprsenky, které jsem našla na http­s://ww­w.pl­aza.cz­/bezes­ve-zpevnujici-podprsenky/ a jsem vděčná, že mám konečně podprsenku, která mi fakt sedí .

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.