Nejodříznutější kout republiky: Hodinu autem do špitálu. Očkování pojí s výletem | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Nejodříznutější kout republiky: Hodinu autem do špitálu. Očkování pojí s výletem

Seniorka Jana Švestková přijela z hodinu vzdálených Bartultovic.
Seniorka Jana Švestková přijela z hodinu vzdálených Bartultovic.  (Foto Aha! – Michal Charbulák )

Obce na Bruntálsku patří mezi od služeb nejodříznutější v Česku. Možností k vakcinaci proti covidu tu moc není, lidé za očkováním cestují i hodiny. Situaci má nyní ulehčit nové očkovací centrum v Břidličné. Přijela sem i Jana Švestková (61).

Rezervaci mi udělaly moje děti, systém mě přidělil termín sem. Je skvělé, že centrum vzniklo. V Krnově, Rýmařově, Bruntále nebyly volné termíny, někde zrovna nebyly vakcíny, musela bych jinak jet nejspíš až do Ostravy,“ svěřila se paní Jana. Z Bartultovic, které leží v odříznutém Osoblažském výběžku, i tak cestovala do Břidličné hodinu autem. „Ale to nevadí, s manželem jsme to vzali jako výlet. Po očkování se podíváme na místa, kde jsme ještě nebyli, projdeme se podhůřím Jeseníků,“ těší se. Prvním klientem očkovacího centra v Břidličné se stal sám starosta Miroslav Kladníček. „Pro naše obyvatele, ale i lidi z dalších obcí na Bruntálsku je to skvělý počin. Vnímám velký zájem, jsem rád, že se díky centru o Břidličné ví,“ usmál se starosta.

Injekce v tovární hale

Nové očkovací centrum je unikátní v tom, že vzniklo v areálu dosud fungující fabriky na výrobu plechů Al Invest, která jeho vznik podpořila. „Díky tomu jsem se proočkoval v práci, kam jezdím z Brumovic sice skoro hodinu, ale jinak bych taky jel za vakcínou asi až do Ostravy,“ řekl ekolog firmy Lubomír Klajban (62). Ten se na přípravě prostor sám podílel.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.