Generál Pavel kritizuje postoj Ruska k suverénnímu státu: Elitní agenti na špinavou práci! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Generál Pavel kritizuje postoj Ruska k suverénnímu státu: Elitní agenti na špinavou práci!

Generál Petr Pavel.
Generál Petr Pavel. (Blesk:Jakub Poláček)

Rusko dál považuje Českou republiku za dobyté území a nechová se k ní jako k suverénní zemi. A elitní agenti ruské GRU, kteří podle policie stojí za výbuchy ve Vrběticích, jsou používáni na špinavou práci. To řekl v pořadu Epicentrum Blesku armádní generál Petr Pavel (59).

Podle někdejšího druhého muže NATO byla dosud činnost speciální jednotky, která je vyčleněna právě na špinavou práci, zaměřena primárně proti ruským občanům. Akce Vrbětice jako jedna z prvních cílila na cizí státní příslušníky. „Jsou to akce, které jsou jednoznačně porušením norem, jedná se o nepřátelské působení na území cizího suverénního státu,“ uvedl Pavel. Podle něj to svědčí o tom, jak Kreml vnímá Česko. Proto ocenil rychlou a razantní odpověď v podobě vyhoštění 18 diplomatů. Agentů na ambasádě však podle něj působí mnohem víc. „Já bych očekával, že i u nás to číslo nebude limitováno počtem 18, ale bude se blížit 50 procentům lidí, kteří pracují pod diplomatickým krytím ve zpravodajských službách,“ uvedl.

Analytik Havlíček a generál Pavel o kauze vrbětických výbuchů. Co nás čeká od Ruska?

Video se připravuje ...

Přečtěte si
Ferenc
20. 4. 2021 • 13:48

Přelétavý pták sloužící nejdříve soudruhům a nyní té sebrance NATO by měl zavřít hubu a mlčet.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.