Hromadné akce a oslavy v ohrožení! Ven jen ve dvou?! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Hromadné akce a oslavy v ohrožení! Ven jen ve dvou?!

Ministr zdravotnictví Petr Arenberger (za ANO) a lidé v Riegrových sadech
Ministr zdravotnictví Petr Arenberger (za ANO) a lidé v Riegrových sadech (Blesk - Veronika Zabilanská, Tonda Tran a ČTK / Šimánek Vít)

To jsou zase zmatky! Ministr zdravotnictví Petr Arenberger (62, za ANO) hází vidle do vládního opatření. To mělo už od zítřka umožnit konání hromadných akcí včetně soukromých oslav v počtu do 10 osob uvnitř, a dokonce 20 venku.

Arenberger se přiklonil k názoru některých expertů, že v takovém počtu lidí je setkávání rizikové, a čísla navrhl pořádně »zkrouhnout«. „To znamená dva lidé uvnitř, dva venku. A uvidíme, jak se na tom dohodnou právníci,“ řekl Arenberger v pátek České televizi. Sliboval, že definitivní rozhodnutí přijde během dalšího dne. To ale do uzávěrky vydání nepadlo. „Řešíme ještě různé varianty,“ napínal během včerejška také Nedělní Aha!. Pokud by ministr přesvědčil o omezení hromadných akcí také kolegy z vlády, ti by museli rozhodnutí do 48 hodin potvrdit. 

To se nakonec ve večerních hodinách opravdu stalo. Ačkoliv v pondělí 12. dubna skončí nouzový stav, setkávání osob ve vnitřních a vnějších prostorách bylo skutečně omezené jen na dvě. Platí to i pro sportovce, kteří se z toho důvodu nemohou věnovat kolektivním sportům. Ty individuální či párové ale zůstávají povolené.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.