Místo šrotu vylovila granát! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 5. května 2024

Svátek slaví Klaudie, zítra Radoslav

Místo šrotu vylovila granát!

Úklid dna Vltavy u Žofína pro Šárku Kysilkovou (43) dopadl jinak, než čekala!
Úklid dna Vltavy u Žofína pro Šárku Kysilkovou (43) dopadl jinak, než čekala!  (Foto Aha! – Š. Kysilková, J. Kříž )

Policejními manévry skončil v pondělí úklid dna Vltavy u Žofína pro Šárku Kysilkovou (43) z organizace Trash Hero. Místo odpadu totiž magnetem vylovila nebezpečnou výbušninu.

Nevybuchlý minometný protipěchotní granát československé výroby z období druhé světové války vytáhla Šárka Kysilková u Žofína naproti půjčovně šlapadel. Policie nábřeží ihned uzavřela a výbušninu zneškodnil pyrotechnik. „Mina ležela hned u břehu. Nejdřív jsem myslela, že jde o kus zábradlí, kterého nataháme na nábřeží spousty. Kamarád ale pro jistotu zavolal policii,“ řekla Aha! v civilu projektová manažerka.

Ta se vytahování věcí ze dna řeky pomocí magnetu věnuje tři čtvrtě roku. Spolu s dalšími dobrovolníky z organizace Trash Hero se totiž snaží zbavit řeku šrotu a nečistot. „Nejčastěji taháme elektrokoloběžky, dopravní značky, kusy zábradlí. Minu jsme v Praze vytáhli poprvé. Doteď jsme nic nebezpečného nenašli. Nyní už budeme opatrnější, další nevybuchlou munici nikdo často vytahovat nechce,“ dodala.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.