Děsivé příběhy z pekla v Ostravě: Seniorku (80) vymrštil výbuch z postele! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 7. května 2024

Svátek slaví Stanislav, zítra je Den vítězství

Děsivé příběhy z pekla v Ostravě: Seniorku (80) vymrštil výbuch z postele!

Dům v Provaznické ulici den po výbuchu v bytě narkomana. Po příčině detonace nadále pátrají vyšetřovatelé od hasičů a od policie. Trosky vylétnuvší po výbuchu z oken odklízeli pracovníci technických služeb.
Dům v Provaznické ulici den po výbuchu v bytě narkomana. Po příčině detonace nadále pátrají vyšetřovatelé od hasičů a od policie. Trosky vylétnuvší po výbuchu z oken odklízeli pracovníci technických služeb. (Foto Aha! – Karel Janeček)

Den poté, co ohlušující exploze v domě v Provaznické ulici v Ostravě-Hrabůvce vyhnala ven 40 nájemníků, se část z nich stěhuje pryč nadobro. A jako paní Ludmila (80) neradi vzpomínají na hrůzu, kterou zažili.

Paní Ludmilu mohutná detonace vymrštila v noci na středu z postele. „Nemohla se zvednout, vynášeli ji hasiči, zlatí kluci. Jezdívali jsme ke tchýni denně, sem tam u ní moje žena i spávala,“ řekl zeď Karel (56) ze Studénky. Nyní si maminku vzali k sobě domů natrvalo. „V tom bytě se nedá už bydlet, je na stejném patře co bydlel ten feťák, kvůli kterému to vybuchlo. Příliš majetku jí nezbylo. Postaráme se o ni,“ konstatoval Karel po kontrole tchýnina příbytku. I další seniorce (80) přijel pro věci syn. „Moje máma se před týdnem vrátila z nemocnice. Vyléčila se z koronaviru, a teď přišla o bydlení. Je v šoku,“ řekl Aha! syn, stěhující maminku k sobě domů. V ubytovně zůstává už jen jediná evakuovaná rodina, o ostatní se postarali příbuzní.

Feťák bojuje o život

Narkomana (37), který měl výbuch způsobit, odvezli záchranáři na popáleninové centrum Fakultní nemocnice v Ostravě. „Jeho zdravotní stav se od včerejška nezměnil. Je stále ve vážném stavu, je umístěn na Jednotce intenzivní péče,“ řekla včera Aha! mluvčí nemocnice Petra Petlachová.

O všechno přišli někteří nájemníci z domu v ostravské Provaznické ulici po mohutném výbuch, ke kterému došlo 24. února v noci.

Video se připravuje ...

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.