Vládní nařízení připravují lidi o finance: Vydržíme do května, pak zřejmě končíme! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Vládní nařízení připravují lidi o finance: Vydržíme do května, pak zřejmě končíme!

Daniel Hendrich v hospodě kvůli vládním nařízením utopil skoro milion.
Daniel Hendrich v hospodě kvůli vládním nařízením utopil skoro milion. (Foto Aha! – Dan Černovský)

Aby zachránil hospodu, s těžkým srdcem se vzdal chalupy po rodičích. Ale ani to nemusí stačit! Téměř milionovou ztrátu kvůli vládním omezením počítá majitel pražské Krčmy U Parašutistů Daniel Hendrich.

„Abych provoz udržel, za rok, co nemůžeme normálně fungovat, jsem do hospody nalil 900 tisíc. Takže většinu toho, co jsem utržil za prodej chalupy. Ta byla dědictvím po rodičích,“ říká Aha! Daniel Hendrich, který Krčmu U Parašutistů na pražském Novém Městě letos provozuje 18. rokem. „Kdybych ty peníze neměl, už dávno bych skončil. Jsem v situaci, kdy moje úspory narazily na úplné dno,“ dodává.

Situace je podle něj mimořádně kritická. „Výdejové okénko nepokryje skoro nic. Denně prodáme 15 jídel. Za normálního fungování jsme jich dělali i kolem stovky,“ říká. „I pro pivo si chodí lidé jen symbolicky. V těžké době se Daniel Hendrich nevyhnul ani propouštění. „Musel jsem se rozloučit s některými zaměstnanci. Z deseti mi zbyly dva a k tomu paní na zkrácený úvazek. Nemám ani kuchaře. Držím si servírku, číšníka a vařím sám,“ líčí. „Jestli nás vláda v květnu neotevře, z devadesáti procent skončím,“ přiznává zasmušile a jedním dechem dodává: „Vadí mi hrozná nejistota, která kolem opatření panuje. Jednou, když slíbili, že nás otevřou, jsem utratil za suroviny asi 70 tisíc korun. Když nás neotevřeli, museli jsme většinu vyhodit.“



Přečtěte si
j.p.toman
20. 3. 2021 • 08:54

Je zajímavé, že už v listopadu naříkali hospodští, vlekaři a spol. že jsou na dně a zkrachují. Je konec března a naříkají dál. Je vidět, že to dno je asi pěkně hluboko.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.