Lavina zranila 3 lidi, žena zemřela! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Lavina zranila 3 lidi, žena zemřela!

Záchranářský vrtulník zraněnou transportoval do špitálu.
Záchranářský vrtulník zraněnou transportoval do špitálu. (Foto KNP, Aktu.cz)

K neštěstí došlo při včerejším utržení laviny na hoře Mužské kameny severně nad Špindlerovým Mlýnem. Masa sněhu spadla a vážně zranila ženu, která nakonec zemřela v nemocnici v Hradci Králové.

 

„V době sesuvu bylo v místě šest lidí. U nalezené zasypané ženy probíhá resuscitace. Dvě osoby se zranily lehce,“ sdělil už po zhruba hodině a půl od oznámení utržení laviny mluvčí horské služby v Krkonoších Pavel Jirsa. Boj o život vážně zraněné ale lékaři bohužel nakonec prohráli.

„Do Fakultní nemocnice Hradec Králové byla převezena v kritickém stavu a přes veškerou péči se ji nepodařilo zachránit. Zemřela v noci na dnešek,“ řekl dnes Blesku mluvčí hradecké FN Jakub Sochor.

Asi dvě hodiny před utržením laviny u Špindlu spadla lavina i na polské straně Krkonoš v oblasti Bílého Potoka. Podezření na zasypání dvou osob se ale po několika hodinách pátrání nepotvrdilo

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.